Список РНБО з помилками: Разумков заявив, що Арахамія підставив Зеленського

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Список “злодіїв у законі”, в якому кожен п’ятий з людей був внесений помилково, готувався для підписання Зеленським Офісом президента. Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія раніше заявляв, що нібито за внесення людини в список помилково, правоохоронцям пропонувалися хабарі в розмірі близько 300 тисяч американських доларів.

Ситуацію прокоментував ексспікер парламенту Дмитро Разумков, який зазначив, що своєю заявою Арахамія фактично підставив президента України, пише Україна 24.

“Тобто він (Арахамія – ред.) звинуватив президента в тому, що хтось, комусь давав (хабарі – ред.), тому що виходить після цього указ президента. Я подивився на риторику колеги (Арахамії – ред.). Якби він потрапив в цей список з помилкою або без, потім ми б поговорили. Дуже добре говорити про щось гіпотетичне, а давайте поговоримо про факти, як приймаються рішення. Дійсно, подавали цю інформацію або СБУ, або МВС, хтось із них подавав, але приходить пакет документів, він потрапляє в апарат РНБО, а це орган, який фактично функціонує при президентові. Вони все перевіряють, все готують, виносять на розгляд РНБО.

Разумков розповів про тиск на його колег у Раді

Я вже мовчу про те, як це відбувається, про це багато вже говорили. Ніхто не дивився, хто туди потрапив, ні прізвищ, за що вони потрапили. Я зараз не ідеалізую, Я розумію, що там люди, м’яко кажучи, швидше за все не відповідають високим моральним принципам, але мова не про це… А далі – президенту на підпис, тому що РНБО може рекомендувати, що завгодно, рішення приймає президент. Президент підписує указ, указ готується Офісом президента України. Вони перевіряють всю інформацію”, – зазначив Разумков.

Разумков зазначив, що якщо вірити словам Арахамії, то президент Зеленський свідомо поставив підпис на указі, знаючи про те, що за список комусь пропонувалися хабарі.

“Якщо Давид Арахамія говорить про те, що хтось взяв 300 (тисяч доларів – ред.), то подивимося – хто взяв їх, з яких інституцій ці 300 тисяч доларів взяли, чому помилки не помітили ні в РНБО, ні в Офісі президента. Чому в указі президента 20% помилок? Виходить, що глава фракції звинуватив президента в тому, що хтось взяв хабарі, а він фактично покриває, ставлячи свій підпис під указом”, – повідомив ексспікер Верховної Ради.

MIXADV

цікаве