Медведєв написав статтю, де звинуватив Зеленського у зраді “своєї ідентичності”

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає безглуздими контакти з нинішнім українським керівництвом, він присвятив цьому статтю, в якій звинуватив Володимира Зеленського у відмові від “своєї ідентичності”.

Про це йдеться у статті Медведєва, що опублікована в газеті “Коммерсант” (“Ъ”).

Медведєв заявив, що “Україна перебуває у пошуку своєї ідентичності і особливого шляху, складає свою окрему історію”, а її перші особи не мають “жодної стійкої самоідентифікації, нещасні люди”.

На його думку, Володимир Зеленський із приходом до влади зрадив себе, свою мову і свою ідентичність, щоб утриматися на посаді президента, через що переживає “щоденний когнітивний дисонанс”.

“Нинішній президент цієї змученої країни – людина, що має певні етнічні корені, все життя говорила російською мовою. Більш того, працювала в Росії й отримувала значні кошти з російських джерел. Проте в певний момент, ставши керівником держави, зі страху отримати черговий “майдан”, спрямований проти його особистої влади, він повністю змінив політичну і моральну орієнтацію.

А по суті – відмовився від своєї ідентичності. Почав ревно служити найбільш оскаженілим націоналістичним силам України (які, треба зізнатися, там завжди були, але становили від сили 5-7% активного населення). Можна тільки уявити, наскільки огидно йому було зробити подібне моральне “сальто-мортале”. Це нагадує божевільну ситуацію, коли представники єврейської інтелігенції у нацистській Німеччині з ідейних причин попросилися б на службу в СС”, – зазначив Медведєв.

Російський політик упевнений, що український президент змушений “маневрувати між різними силами”, – “нациками”, кримськими татарами, українцями і росіянами, – “щоб йому не зламали шию”.

На думку Медведєва, Зеленський хотів вбудуватися в “пантеон героїв” націоналістів і змушений був визнати Бандеру і Шухевича. При цьому російський чиновник наводить документ про єврейські погроми у Львові в 1941 році.

“Йому (Зеленському – ред.) явно противно потурати цим настроям, вся історія його життя, життя його родини повстає проти подібної гидоти. Нормальна, порядна людина просто не змогла б це робити. Але, на жаль, треба. Інакше размажуть мізки по стінах. Він дуже боїться і не любить цих людей, але змушений проповідувати їхні ідеологеми, захищати огидні йому погляди. Вивернута навиворіт людина. Як у такій ситуації з ним можна вести переговори і домовлятися? Ніяк”, – додав Медведєв.

MIXADV

цікаве