Цукерберг втратив вже $7 млрд після масштабного збою соцмереж. ЗМІ повідомляють про найбільший в історії “злив” даних

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Фото Reuters

Статки керівника Facebook Марка Цукерберга знизились на 7 мільярдів доларів на тлі масштабного збою у Facebook Inc., яка володіє однойменною соцмережею, а також Instagram, WhatsApp та Oculus VR. Окрім того, колишня працівниця Facebook дала викривальне інтерв’ю, де розповіла про суперечливу політику компанії.

Про це пише Bloomberg.

За кілька годин збою соцмереж статки Цукерберга знизились до 120,9 млрд доларів, а сам він опинився на п’ятому місці у списку найбагатших людей світу від Bloomberg.

Згідно з даними видання, з 13 вересня, коли видання The Wall Street Journal почало публікувати частини свого масштабного розслідування за внутрішніми документами компанії, Цукерберг втратив близько 19 мільярдів доларів.

А після масового збою 4 жовтня на платформах, що належать Facebook Inc., акції компанії впали на 5 %, пише Forbes.

Зокрема, про проблеми повідомляли платформи FacebookWhatsAppInstagram та Oculus. Ресурс Downdetector повідомляв про проблеми з доступом до Netflix, PlayStation та Steam, але самі платформи цього не підтвердили.

У чому причина? 

Наразі не відомо, що саме стало причиною збою, хоча ЗМІ припускали, що проблема пов’язана із системою доменних імен (DNS) чи навіть зламом (хоча ця версія менш імовірна). Самі платформи повідомили, що наразі розбираються зі збоєм.

А журналіст New York Times Раян Мак повідомив, що через збій зараз недоступні не тільки служби та програми Facebook для загального користування, але і їхні внутрішні інструменти та комунікаційні платформи компанії, включаючи Workplace.

Витік даних?

Через масштабний збій у роботі соціальної мережі Facebook, який стався у понеділок, 4 жовтня, у мережу злили дані понад 1,5 млрд осіб. Про це повідомляє PrivacyAffairs.

Згідно з матеріалами, дані вже нібито продають на популярному хакерському форумі, назву якого не вказують.

На платформі, найімовірніше, виставили такі дані користувачів Facebook:

  • імена;
  • адреси електронної пошти;
  • номери телефонів;
  • місцезнаходження;
  • стать;
  • ідентифікатор користувача.

Хакерам вдалося отримати цю інформацію шляхом скрейпінга — отримання веб-даних шляхом вилучення їх з інтернет-ресурсів.

У PrivacyAffairs також зазначили, що якщо факт зливу цієї інформації підтвердять, то він стане найбільшим в історії Facebook.

MIXADV

цікаве