РПЦвУ та “Миряни” завершили підготовку провокацій з метою зриву візиту Вселенського патріарха в Україну

Російська православна церква в Україні перебуває на завершальній стадії підготовки провокацій під час урочистих заходів з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Руками повністю підконтрольній собі Громадської організації “Миряни” Московський патріархат має намір провести кілька акцій протесту проти візиту Варфоломія І, влаштувати низку поодиноких провокацій, та підготувати інформаційне підґрунтя для російської пропаганди, яка буде писати і говорити про будь-які скандали, ознаки відсутності єдності українського народу та, нібито, розкол в українському православ’ї.

Відомо, що на 21 серпня цього року ГО “Миряни” анонсували масову акцію в столиці України перед будівлею Верховної Ради України. Збір та трансфер учасників буде відбуватись у безпосередній близькості до тих локацій, де 22-24 серпня будуть проходити державні заходи найвищого рівня.

В анонсованій акції “Мирян” немає іншої мети, окрім зриву візиту патріарха Варфоломія І до України. І для цього вказана організація підготувалась якнайкраще.

27 липня 2021 року вони провели у Києві хресну ходу, під час якої відпрацювали логістику, інформаційну та фінансову підтримку, методи швидкого збору великої кількості мітингувальників тощо. Тож мобілізувати декілька тисяч вірян Московського патріархату для них не є важкою задачею.

Ситуацію, що склалась, прокоментував аналітик Олексій Копитько. Він нагадав, що якраз починаючи з 21 серпня 2021 року до Києва починають прибувати гості, у тому числі, дипломати та чиновники іноземних держав найвищого рівня. На ці дні заплановані і ветеранський форум, і Кримська платформа, і святкові заходи з нагоди Дня Незалежності.

“Будь-який інцидент в цей період може зіпсувати свято. Це дуже небезпечно. Тому що парафіяни РПЦвУ – наші співвітчизники, як би ми не ставились до спроб використати церкву в якості політичної сили. Багато з них – україномовні, з канонічних українських регіонів”, – написав Копитко на власній сторінці у Фейсбук.

Аналітик підкреслив, що навіть найменша спроба зіпсувати свято, яку за кремлівським сценарієм можуть вчинити активісти ГО “Миряни” або інші несвідомі громадяни, неодмінно підірве громадянський мир в інтересах ворогів України.

MIXADV

цікаве