У Центральному сквері будувати заборонено?

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Міський голова заборонив будівництво у сквері Центральний, бо це – об’єкт природно-заповідного фонду, він охороняється законом і його призначення – рекреаційне (для відпочинку та оздоровлення населення).

 

Правда, не цей міський голова, а Володимир Пузаков у 2007 році. Рішенням міської ради №390 сквер Центральний, як і інші сквери та парки міста (Ковалівський, Дендропарк, парк Перемоги та ін.) віднесено до об’єктів природно-заповідного фонду, і в ньому заборонено будівництво об’єктів РІЗНОГО призначення. Цитую: “Заборонити управлінню містобудування, архітектури, екології та земельних відносин погоджувати питання вибору земельних ділянок під розміщення обєктів РІЗНОГО призначення на землях природно-заповідного фонду, які можуть НЕГАТИВНО вплинути на стан цих територій чи перешкоджатимуть їх використанню за цільовим призначенням”.

І далі п.5: “Заборонити міській інспекції держ-арх будконтролю видавати дозволи на виконання будівельних робіт об’єктів різного призначення на землях ПЗФ відповідно до переліку згідно з додатком”. У переліку таких об’єктів чорним по білому значиться Сквер Центральний.

Отже, рішення міської ради 390 є чинним і його ніхто не відміняв. Сквер Центральний має статус ПЗФ, де заборонено будівництво, згідно з рішенням міської ради. А тепер питання: чому міська рада не виконує рішення міської ради і вважає, що має право всупереч нормативним документам віддати 2000 квадратних метрів зеленої зони під будівництво фастфуду?

Надія Паливода

http://chas-time.com.ua/liudyna/u-tsentralnomu-skveri-buduvati-zaboroneno.html

MIXADV

цікаве