Разумков нагадав, що гасло “Слава Україні! Героям слава!” – закріплене законом вітання

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков нагадав, що слоган “Слава Україні! Героям слава!” на новій формі національної збірної України з футболу є закріпленим у законі звертанням і не ображає нічиїх почуттів.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на брифінг Разумкова в рамках Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування 11 червня, передає Рубрика.

“Я не футболіст, але вважаю, що це (внесення коригування у форму національної збірної України з футболу – ред.) не зовсім справа УЄФА. Там не було чогось образливого щодо УЄФА. Це (гасло “Слава Україні! – Героям слава!” – ред.) офіційно закріплене на законодавчому рівні українське звернення”, – сказав Разумков.

Разумков додав, що це звертання “точно не кривдить нічиїх почуттів і не принижує чиєїсь гідності”.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила вітання “Слава Україні!” – “Героям слава!” в армії та в поліції  у жовтні 2018 року.

УАФ затвердила офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”

Як повідомляла Рубрика, українська національна збірна представила нову форму, в якій виступатиме на Євро-2020. На футболках зображений контур країни з Кримом, на спині – напис “Слава Україні!”, а на комірі зсередини – “Героям слава!”.

Російський футбольний союз надіслав лист до УЄФА, де поскаржився на “політичний лозунг” на формі української збірної на чемпіонаті Європи.

10 червня стало відомо, що Союз європейських футбольних асоціацій зажадав від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис “Героям слава”.

В Україні, зокрема, в Офісі президента, вважають гасло на формі української збірної абсолюто слушним.

MIXADV

цікаве