Україна не може почуватися в ЄС та НАТО як у гостях – Президент Зеленський

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна має бути в ЄС та отримати План дій щодо членства в НАТО й не почуватися там, як у гостях.

Про це він сказав в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад повного тексту якого опубліковано на сайті глави держави.

«І якщо лідери ЄС кажуть, що від України залежить безпекова ситуація в Європі, якщо ми платимо за це жертвами, а вже понад 14 тисяч людей загинули, значить, ми повинні мати якийсь статус. Україна не може почуватися в ЄС та в НАТО як у гостях. Ми хочемо бути своїми. Я вважаю, що ми давно цього заслужили», – сказав Зеленський.

На думку Президента, Україна повинна бути в Європейському Союзі, має отримати ПДЧ в НАТО. «Я завжди кажу, що Україна повинна мати такий статус. Це справедливо. Тоді ми почуватимемося суб’єктами. Тоді громадяни України ніколи не почуватимуться самотніми. Це важливо. Бо у безпековій ситуації в Європі, у світі, в історії людства ми – суб’єкти», – підкреслив Зеленський.

Водночас він додав, що це як відносини між людьми й не можна постійно зустрічатися, за його словами, «треба переходити до більш серйозних стосунків». «І якщо ми одна сім’я, треба укладати законні договори. Може, я консервативний, але я вважаю, що у цих відносинах більш правильно «народжувати дітей». Я маю на увазі спільне майбутнє», – додав Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом із дружиною у п’ятницю перебуватиме з робочим візитом у Франції. Очікується, що головного темою зустрічі президентів України та Франції стане ескалація Росією безпекової ситуації на східних кордонах України.

Фото: ОП

«Аргумент»

MIXADV

цікаве