ПРОПАГАНДА НА РІВНІ ДИТЯЧИХ ПОНТІВ, АЛЕ – ПРАЦЮЄ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Журналіст Олександр Михельсон – про гучні заяви російських політиків-пропагандистів, які ефективно працюють для своєї аудиторії.

І от іще про пропаганду. Як ми знаємо, сьогодні в Чорне море мають зайти два американські есмінці. То вчора заступник голови МЗС РФ Сєргєй Рябков гучно заявив, що, мовляв, “краще їм триматися подалі від Криму”, і “це буде для їхнього ж блага”.

Ну – певна небезпека для американців дійсно є. Якраз у квітні 2014-го один із цих есмінців, “Дональд Кук”, тут уже був, і тоді над ним півтори години літав російський Су-24. 12 разів – на бриючому польоті. Якшо якийсь вмілий російський пілот навернеться об американський есмінець, неприємно буде, звичайно, що пілоту, що есмінцю.

Але про пропаганду. От що має значити заява цього Рябкова? “Подалі від Криму” – це наскільки? І взагалі – а шо, як нє? Потоплять?

Тобто ясно, що це все такі дитячі понти для власне російської аудиторії. Причому дитячі-дитячі, взагалі ні про шо. Але важливо інше: ЦЕ ПРАЦЮЄ.

Якою б тупою не була пропаганда – вона чудово працює, якщо вона тривала і масована. Ба гірше: примітивність часто стає перевагою.

Моралі не буде…

MIXADV

цікаве