“Кіров – гад”: на в’їзді до Кропивницького українські патріоти “декомунізували” стелу радянських часів

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

У Кропивницькому українські патріоти, названі у ЗМІ невідомими, демонтували стелу зі старою радянською назвою міста

Невідомо чому деякі ЗМІ називають законну декомунізацію “інцидентом”, але це стався 11 квітня на в’їзді в Кропивницький з миколаївського напрямку. Старий напис був там досі, незважаючи на закон про декомунізацію. У владі ніби хтось чекав повернення “своїх” і майже пять років беріг  цей неприємний відголосок минулого. Придумали і відмовку. Місцеві чиновники стверджують, що не можуть знести стелу через те, що вона знаходиться на кордоні двох сільгоспгосподарств і нікому не належить.

Наразі шість літер від комуністичної назви міста зрізані та складені під стелою таким чином, що замість колишньої назви міста з’явився напис: “Кіров – гад”.  Слава Богу, що цього разу ні вкого не повернувся язик назвати цю акцію “актом вандалізму”, і це вже певний прогрес. Але в місті ще багато вулиць з російськими назвами, на зразок – Костромська, Волгоградська, Вологодська, Алтайська та їм подібні назви.

  А ще стелу прикрашає радянський герб міста відмінений 25 років тому.

MIXADV

цікаве