В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про відставку – ЗМІ

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про відставку - ЗМІ

Заступник міністра енергетики і виконуючий обов’язки глави відомства Юрій Вітренко подав у відставку через конфлікт з прем’єром Шмигалем і розчаруванням його кандидатурою на Банковій. Однак заміни йому ще не підшукали.

Як повідомляють джерела Економічної правди з оточення Вітренка, про свою відставку він почав говорити ще близько двох тижнів тому, тоді ж і вивіз особисті речі з міністерства. Передбачалося, що після поїздки Вітренко з президентом Володимиром Зеленським у Катар ситуація може змінитися, але в підсумку в.о. міністра написав заяву.

За інформацією LB.ua, у Вітренку розчарувалися на Банковій, оскільки за три місяці не те, що не вирішені існуючі проблеми в галузі, а навіть виникли додаткові – з МВФ. Крім того, Вітренко не знайшов спільної мови з прем’єром Денисом Шмигалем. Як розповіли журналістам кілька джерел, заяву вже написано, причому ще до поїздки української делегації на чолі з Володимиром Зеленським у Катар. Показово, що під час цієї поїздки Вітренко в Доху і назад добирався самостійно, а не бортом N1 в складі делегації.

За інформацією LB.ua, рішення щодо звільнення Вітренка може бути прийнято лише після визначення альтернативного кандидата на пост керівника міністерства. Але на сьогоднішній день пошуки нового глави Міненерго результату не дали.

І прес-служба Вітренко, ні сам в.о. міністра відмовилися коментувати питання можливої ​​відставки.

Нагадаємо, наприкінці січня Верховна Рада вдруге не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики попри прохання Президента України Володимира Зеленського.

15 лютого Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що втретє Верховна Рада зможе призначити Юрія Вітренка міністром енергетики.

В.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко раніше повідомляв, що планує піти з міністерства, якщо Рада знову провалить його призначення міністром.

Більшість фракції «Слуга народу» підтримає призначення в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка першим віце-прем’єром, повідомляв глава Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепа від фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев.

Автор: UA.NEWS

MIXADV

цікаве