Через скорочення районів з 490 до 138 буде звільнено 21 тис. співробітників

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявляє, що у зв’язку зі скороченням кількості районів вивільнитися має 21 тис. співробітників, а штатна чисельність новостворених районних державних адміністрацій становить 16 тис. осіб.

“За нашими підрахунками вивільними мають бути 21 тис. працівників усіх категорій, а штатна чисельність новоутворених райдержадміністрацій складає 16 тис. Що відбувається з рештою, і як проходить процес працевлаштування цих фахівців? В першу чергу, я хочу нагадати, що у нас утворено 1469 територіальних громад, які наразі теж є дуже потужним роботодавцем і залюбки запрошують професіоналів, що мають досвід роботи в райдержадміністраціях. До речі, вони пропонують краще матеріальне забезпечення, ніж те, яке було раніше у службовців в районах”, – сказав Чернишов в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

Міністр підкреслив, що професійні співробітники РДА будуть затребувані як з боку громад, так і з боку нових райадміністрацій, а той “прошарок бюрократів, який штани просиджував” в РДА, має менше шансів на працевлаштування.

“Підсумовуючи скажу, що кількість службовців, звичайно, буде зменшуватися, і це нормально, але якість і ефективність їх роботи повинна підвищуватися”, – заявив Чернишов.

Як повідомлялося, в грудні 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив реорганізацію та створення нових районних державних адміністрацій.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве