Розкрита головна ознака перенесеного COVID-19

Підвищена слабкість і стомлюваність можуть свідчити про перенесений коронавірус. Про це в розмові з виданням Express розповів головний медичний фахівець Push Doctor Ден Банстон (Dan Bunstone).

За словами лікаря, якщо останні три місяці пацієнт відчуває підвищену стомлюваність, то це може бути ознакою перенесеного коронавіруса. Банстон зауважив, що слабкість є одним з головних наслідків багатьох вірусних захворювань. Такий стан зазвичай спостерігається протягом 12 тижнів з моменту зараження. При відсутності інших наслідків за цією ознакою можна зрозуміти, що пацієнт перехворів коронавірусом безсимптомно.

Медик уточнив, що симптоми і наслідки COVID-19 індивідуальні, однак найчастіше разом зі стомлюваністю спостерігаються головні болі, а також ломота в м’язах і суглобах.

Ден Банстон рекомендував негайно звернутися до лікарів у разі підвищеної температури, кашлю, зникнення нюху і смаку. За словами фахівця, тільки тест на антитіла може дати однозначний результат, перехворів пацієнт коронавірусом чи ні.

MIXADV

цікаве