Співпраця з Україною: у Чорне море увійшли дві групи кораблів НАТО

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) увійшли в Чорне море для участі в двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України.

Про це сказано в заяві на сайті Об’єднаного командування ВМС НАТО. Група SNMG2 увійшла в Чорне море 9 липня.

Вона включає в себе три фрегата з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контр-адміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом “Alvaro de Bazan” (F-101) в якості флагмана.

“Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців наперед. Цей візит до Чорного моря, перший з моменту, коли я взяв командування, відповідає напряму морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов’язань НАТО з нашими союзниками та партнерами”, – сказав командувач SNMG2

Судна SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra та ITS Gaeta 7 липня вийшли у Чорне море, де до них приєднався румунський тральщик і з яким вони 10 липня прибули в Бургас.

“З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, та двома регіональними партнерами, Україною та Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Окрім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами”, – сказано в заяві.

У повідомленні зазначили, що у груп НАТО заплановані візити до Болгарії і України в найближчі дні.

MIXADV

цікаве