Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісів в Карпатах

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Володимир Зеленський підписав закон №249-IX


Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону на проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.

Володимир Зеленський підписав закон №249-IX, що забороняє суцільні рубки на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпат.

– Реалізація норм закону сприятиме збереженню лісів, попередження суцільних рубок ялицево-букових лісів Карпатського регіону, а також захисту Карпатського регіону від стихійних лих і природних катаклізмів, – йдеться в повідомленні.

У 2000 році був прийнятий закон, який запроваджував 10-річний мораторій на проведення суцільних рубок ялицево-букових лісів на крутих схилах у Карпатському регіоні, а в 2011 році мораторій перестав діяти, і знову з’явилася можливість проводити суцільні вирубки.

MIXADV

цікаве