Тест підтвердив коронавірус у настоятеля Києво-Печерської лаври: заразилися ще четверо монаха

Настоятель Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) заразився на коронавірус – ПЛР-тест дав позитивний результат. Крім нього, захворіли ще чотири ченця.

 

Про це стало відомо OBOZREVATEL від власних джерел. Раніше тестування підтвердила прес-служба лаври. Також вони повідомляли про те, що на COVID-19 перевірилися і інші священнослужителі – у чотирьох з них виявили хворобу. Зараз двоє ченців госпіталізовані в Олександрівській лікарні.

Раніше Релігійно-інформаційна служба України повідомила, що у 58-річного митрополита нібито виявили коронавірус. Нездужання священнослужитель відчув ще три дні тому, зараз же інфекція підтвердилася. При цьому, митрополит входить в групу ризику, озвучену МОЗ України, так як хворіє на цукровий діабет.

Повідомляється, що митрополит Павло провів службу, на якій були присутні предстоятель УПЦ МП Онуфрій, митрополит Антоній і політики, серед яких був перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

Також стало відомо, що в неділю, 5 квітня, Києво-Печерську лавру закрили на карантин. Вранці проводилося богослужіння тільки для ченців, а прихожан всередину не впускали – біля входу чергувала поліція.

Примітно, що раніше митрополит Павло закликав ігнорувати карантин, мовляв, страшніше не хвороба, а гріх. Він запрошував людей в монастир, щоб ті причащалися, молилися і обіймалися.

Як повідомляв OBOZREVATEL :

MIXADV

цікаве