Кремль знову висунув умови для наступної “нормандської зустрічі”

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що питання про наступну зустріч “нормандської четвірки” вирішуватиметься залежно від виконання домовленостей, які були досягнуті у Парижі 9 грудня 2019 року.

Про це передає Depo.ua із посиланням про росЗМІ.

За словами Грушка, однією з перешкод для наступного раунду переговорів є відсутність діалогу між Києвом і “Л-ДНР”. Він додав, що учасники минулої “нормандської зустрічі” домовились про те, що такі переговори повинні будуть підбити підсумки пунктів, узгоджених в Парижі.

“Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмайєра в (українське, – ред.) законодавство і деяких інших речей”, – зазначив Грушко в Мюнхені сьогодні, 16 лютого.

Заступник міністра МЗС запевнив, що російська сторона буде і далі наполягати на дотриманні Україною тих позицій, за якими вже були досягнуті домовленості.

“Збиратися можна, але якщо не відбуваються зміни на краще, то користь від таких зустрічей є сумнівною”, – заявив Грушко.

Представник Росії додав, що Україна нібито не йде на прямий контакт з так званою “владою “Л-ДНР”, і тому гальмується реалізація мирного процесу.

“Це зобов’язання належним чином не виконується, хоча воно є одним з основних умов мінського пакету”, – додав Грушко.

Раніше Клімкін назвав справжню мету “мюнхенського плану” щодо України.

Зазначимо, що сайт Мюнхенської конференції повернули план “примирення України з РФ”.

MIXADV

цікаве