“Роблять, а потім дивляться на реакцію людей”: журналіст Мартинюк про намагання влади виконувати забаганки Кремля

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Журналіст та історик Ростислав Мартинюк сказав, що влада йтиме на непублічні компроміси з Москвою і звірятиме годинники з настроями в суспільстві

Про це він сказав у програмі “Вечір з Єгором Чечериндою” на Еспресо.TV.

“Вони (влада, – ред) спочатку роблять, а потім або обґрунтовують, або дивляться на реакцію людей. Або кажуть, як по воді в Крим, що це вирвано з контексту. Гнучкість, якраз в тому і полягає, що вони будуть так чи інакше намагатися виконувати забаганки Москви”, – сказав він.

Мартинюк зазначив, що влада подаватиме Кремлю сигнали, що вона є гнучкою.

“В той же час будуть спостерігати за дуже складним і непостійним малоросійським народом, щоб він тут не “стартанув”, як він це любить час від часу. Гнучкість полягає в тому, вони будуть йти на непублічні компроміси в бік Москви і звіряти годинники з громадськими настроями”, – зазначив журналіст.

  • Нагадаємо, голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія згоден пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна по Донбасу.
  • Арахамія заявив, що позиція фракції про відновлення водопостачання до окупованого півострова Крим залишається незмінною, а його власні слова були вирвані з контексту.

MIXADV

цікаве