США запровадили санкції проти 17 осіб та російських фірм через кіберзлочини

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Хакерську групу Evil Corp обвинувачують у крадіжці понад 100 мільйонів доларів в різних країнах. Влада США заблокувала всі активи пов’язаних з угрупуванням людей та фірм на своїй території.

Міністерство фінансів США у четвер, 5 грудня, запровадило санкції проти 17 фізичних осіб та семи російських підприємств через кіберзлочини, повідомляє Deutsche Welle.

Цих осіб та підприємства обвинувачують у зв’язках з російським хакерським угрупуванням Evil Corp. Як повідомив мінфін США, ця група використовувала програмне забезпечення Dridex для зараження комп’ютерів та збирання даних. Завдяки цьому зловмисники вкрали понад 100 мільйонів доларів США з банків та фінансових установ у понад 40 країнах.

Державний департамент США оголосив винагороду розміром в п’ять мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе затримати лідера угрупування Максима Якубця. В мінфіні зазначили, що Якубець також допомагав в “зловмисних кібер-зусиллях російському уряду”. Суд Небраски пред’явив йому обвинувачення за кіберзлочини. Найближчим соратником лідера угрупування названо іншого росіянина – Ігоря Турашева.

Проти інших осіб санкції запроваджуються не за безпосереднє проведення хакерських атак, а за участь у фінансових операціях хакерів. В якості санкцій США заблокували все майно та активи цих осіб в їхній юрисдикції. Громадянам США заборонені будь-які транзакції з цими людьми та підприємствами – за це проти них також можуть бути застосовані санкції.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве