Він так дограється: Комбат УДА попередив Зеленського про відведення сил на Донбасі

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Україна не готова на шостому році війни йти на прямі вимоги Росії – відводити сили і засоби уздовж лінії розмежування на Донбасі. Таку думку в коментарі InfoResist висловив командир 8-го батальйону «Аратта» Української добровольчої армії (УДА) Андрій Гергерт з позивним «Червень».

Він зазначив, що заяву командувача ООС Володимира Кравченка про підготовку до відведення військ не можна однозначно трактувати як «зраду» або «перемогу».

«Немає такої однозначної відповіді, тому що війна з росіянами має різні сторони, різні обличчя. І якщо армія відводить війська з одного боку, значить повинна бути сильна робота спецслужб на тимчасово окупованих територіях. Але цього я не бачу. І команди служби безпеки, що у нас на порядку денному війни, немає в Донецькій і Луганській областях. Вони займаються чим завгодно, але не збором інформації, не вербуванням, не ліквідацією тощо», – пояснив комбат.

За його словами, українські бійці не вірять в те, що російські найманці дотримуватимуться дзеркальних дій.

«Тому в цих умовах ми не готові так просто на п’ятому-шостому році війни йти на такі прямі вимоги росіян, які вони п’ять років диктують. Чи є у людей, що сидять в окопах, віра росіянам, що вони зроблять аналогічні дії – немає. Росіяни розуміють лише мову сили», – вважає Гергерт.
Комбат УДА наголосив, що у боротьбі з Росією потрібен холодний розрахунок і «абсолютно агресивна політика», а нині все відбувається навпаки – повний відступ від займаних позицій і підтримка умов Путіна.

«Я бачу, що президент по-людськи переживає за бійців, його емоції, сльози, коли по трапу спускалися наші військовополонені, були щирими, це було видно. Він переживає за кожну смерть на фронті, як людина, як чоловік, як громадянин. Але це ж не Володимир Зеленський, це президент України. І він повинен грати далі, ставки з нашої сторони повинні збільшуватися. А от цього не видно. І в цьому велика проблема. Ми не можемо тут включати емоції та емоціями з росіянами будувати свій завтрашній день», – стверджує Гергерт.

На його думку, це свідчить про недалекоглядну політику. Тому добровольці хочуть почути від Зеленського та інших відповідальних осіб, що вони робитимуть, якщо росіяни відмовляться виконувати умови домовленостей.

«Хоча це і так дуже слизькі домовленості. Але що він буде робити в такому випадку? Які відповіді на питання, які ми йому поставимо? І дай бог, щоб ми йому поставили їх не на вулиці. А сказати, що він зараз готовий чути добровольців, готовий провести якісь зустрічі, консультації – ми цього не бачимо. Їх просто немає. Ми намагаємося вийти з ним поговорити для того, щоб допомогти, підказати, однак ніякої зворотньої ініціативи немає. Він так дограється насправді. Сто відсотків тим, хто поховав, ті, хто сьогодні на жилах витягають цю війну, а це сотні тисяч людей, вони так просто цього не залишать. Зеленський повинен це усвідомити. І чим швидше, тим краще», – говорить Гергерт.
Він додав, що в першу чергу президент повинен зустрітися з добровольцями.

«Ми давно вже звикли, що вмирають хлопці, ми знаємо про це і не потрібно на цьому спекулювати. Вони вмирали сто, двісті, десять, два роки тому і вчора. Але ми до цього готові, люди свідомо обрали цей шлях. Не потрібно спекулювати, що ми вмираємо. Це війна є і буде, так просто вона не закінчиться. Тому нехай Зеленський зустрічається з нами, в першу чергу», – підсумував комбат.

Джерело

MIXADV

цікаве