СБУ припинили діяльність антиукраїнських інтернет-пропагандистів

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

На Дніпропетровщині співробітники СБУ припинили діяльність інтернет-агітатора, який через російські соціальні мережі поширював антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

“В ході документування розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, яких координують з території країни-агресора, оперативники спецслужби встановили, що житель міста Тернівка Дніпропетровської області в одній із соціальних мереж поширював інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України і зміни державного кордону”, – йдеться в повідомленні.

Пропагандист, виконуючи завдання своїх російських кураторів, обіцяної грошову винагороду також поширював з фейковий акаунтів дезінформацію про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дій української влади.

“Розпочато кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Аналогічні факти деструктивного інформаційно-психологічного впливу на жителів України через соціальні мережі були виявлені оперативниками СБУ раніше в Одеському, Сумському та Луганському регіонах “, – сказано в повідомленні.

Аналіз отриманих даних показує, що залучення російськими спецслужбами саме громадян України до проведення спеціальних інформаційних акцій дозволяє надати ефект дійсності завдяки використанню облікових записів в соціальних мережах реальних осіб, а також адаптації антиукраїнських матеріалів для конкретного регіону безпосередньо його жителем.

Виявлені заходи деструктивного інформаційного впливу в більшості випадків проводяться в поєднанні з фейковий публікаціями в підконтрольних РФ засобах масової інформації або заявами так званих лідерів громадської думки з “спотворенням” справжніх фактів.

MIXADV

цікаве