В рядах спостерігачів ОБСЄ виявлено російський провокатор

Телеграм-канал «Warjournal» повідомляє, що в сирійській провінції Ідліб повстанці збили літак ВПС Сирії, попередньо, Су-22см (на фото його уламки). Льотчик катапультувався, але був узятий в полон. Навіть якщо льотчик раптом сирієць, всім зрозуміло, що в Сирії за Асада фактично воює Росія.

“Сили повстанців тільки що збили літак Су-22 над Хан-Шейхуні. Це перший бойовий літак, який був знищений з моменту, коли в травні почалася битва за місто Хан-Шейхун “, – йдеться в повідомленні. Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини в Twitter.

У свою чергу, ОБСЄ повідомила, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії зафіксували, як з Орлоя через кордон в російський Гуково пройшов катафалк: «10 серпня о 17:55 спостерігачі СММ ОБСЄ в Гуково спостерігали фургон з похоронними номерами РФ, який в’їхав в РФ з України ».

Висока ймовірність вивезення загиблого «іхтамнета».

Тим часом, МЗС України заявило, що підняло перед ОБСЄ різку антиукраїнську риторику спостерігача СММ громадянина РФ Миколи Алексєєва, який серед іншого в соцмережах бажав смерті українцям. Нібито після цього Алексєєв залишив Україну (в тому числі і окуповану частину).

MIXADV

цікаве