Мільйони українців знайшли геніальний спосіб залишитися в Польщі назавжди: афера століття

Українці навчилися провертати аферу, яка допоможе їм залишитися в Польщі.Практично кожен десятий український студент в Польщі (3520 з 35584 чоловік у 2016 році) навчається за так званою “картою поляка”. “Карта поляка” – документ, який підтверджує приналежність іноземної особи до польського народу, і гарантує ряд преференцій.

При цьому польське коріння є тільки у кожного третього студента з “картою поляка”, йдеться в дослідження українського аналітичного центру CEDOS, в якому взяли участь 1055 українців.Опитаними стали студенти з бакалаврської або магістерської програми в Польщі і українські випускники, які мають диплом польського вузу.

Так, приблизно 67% респондентів зізналися, що у них немає і не було родичів в Польщі, тоді як 31% стверджують, що їх бабуся чи дідусь були вихідцями з цієї країни, правда це чи ні не зрозуміло.Незважаючи на це, 58% опитаних живуть в Польщі протягом тривалого часу – від року до чотирьох років.

Державна програма дозволяє власникам “карти поляка” з 2014 року отримати постійний вид на проживання, а з 2 вересня 2016 року власники карти, які провели в Польщі рік, можуть отримати громадянство.

Крім того, з 1 січня 2017 такі особи можуть отримувати фінансову підтримку протягом перших 9 місяців проживання в Польщі, а навчання в польських вузах для власників картки безкоштовне.

Також раніше повідомлялося, що в Польщі найбільше побоюються від мігрантів створення ворожих організацій і терористичної загрози, проте, українці не несуть проблем для польського суспільства.Всього в країні налічується приблизно мільйон трудових мігрантів з України, заявив президент Польщі Дуда.

«Ці люди (українці) в більшості випадків знаходяться в Польщі легально, легально працюють, і я не помітив, щоб вони завдали комусь якусь образу або збиток», – вперше заявив він.

Дуда наголосив, що українці важко працюють в Польщі, часто виконуючи роботу, яку не хочуть виконувати поляки.

Джерело

MIXADV

цікаве