У Кропивницькому громадський активіст погрожує померти під юстицією

Як змінювався герб Кіровограда поки не став містичним

29/03/2024 AA 0

Перші з відомих символів поселень центральної України сягають, принаймні, кількох сотень років тому. Після підтвердження магдебурзького права Крилову королями Речі Посполитої, він отримав свій герб. Краєзнавець […]

Чоловік наполягає на тому, що не має боргу

У Кропивницькому громадський активіст Олександр Боршуляк четвертий день продовжує акцію протесту і погрожує померти під приміщенням обласної юстиції, якщо його не почують, передає кореспондент CBN.

Державна виконавча служба повинна стягнути з чоловіка близько 300 тисяч гривень боргу на користь ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» Міністерства охорони здоров’я України. З метою виконання рішення суду арештували майно, яке знаходиться у власності боржника. У результаті комплекс будівель у селищі Новому виставили на аукціон для його подальшої реалізації. За умови успішного проведення торгів виручені кошти спрямують на часткову ліквідацію заборгованості.

Олександр Боршуляк у свою чергу вважає таке рішення незаконним та наполягає на тому, що не має боргу. Спочатку він блокував роботу державних виконавців Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби і навіть заночував у приміщенні, де працюють спеціалісти. Тепер влаштував акцію протесту під будівлею, де розміщується обласна юстиція. Активіст говорить, що з 13 серпня голодує в знак протесту і п’є тільки воду. Якщо його не почують, він готовий померти просто під стінами управління.

«В 2009 році я поставив обладнання у Донецьку клініку відновлювального лікування на суму 300 тис. грн. Приходить зміна влади, змінюється керівник, який каже, що всі проекти того уряду його не цікавлять, що платити нічого не буде, радить подаватися до суду. В 2007 році я поставив обладнання «Слов’янському курорту» на суму близько 270 тис. грн. В 2010 році санаторій вирішив, що мені заплатили забагато, шукають компанію з Макіївки, об’єднуються з ними, подають до суду і в Донецькому суді вирішують, що заплатили мені гроші даремно і треба ці кошти повернуть, хоча обладнання стоїть», – розповів активіст.

Після цього чоловік приїхав у санаторій, підписав акт звірки у якому сказано, що боргів не має і почав оскаржувати рішення Донецького суду.

«За цей суд пішла моя квартира, бо треба було платити адвокату, держмито сплачувати. А тепер, через вісім років, тут вирішили це рішення суду реалізувати. До цього ми звернулися у поліцію з тим, що це за рішення суду, порушено кримінальне провадження, але ж Макіївка – сторона по справі, знаходиться на окупованій території», – додав Боршуляк.

Тепер дитячий центр, юридично оформлений на Боршуляка, виставили на аукціон на 140 тис. грн. Чоловік вимагає, щоб об’єкт взяли з торгів.

«Я отут здохну. Тут не вулиця Дворцова буде, а вулиця Боршуляка. Мені крім цієї ідеї втрачати нічого. Важливіше життя тільки гідність», – сказав він.

Як повідомлялось, громадський активіст Олександр Боршуляк здійснив психологічний тиск на державних виконавців Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби, заблокувавши їх роботу й погрожуючи оголосити голодування.

Працівники відділу не могли поставити приміщення на сигналізацію і викликали поліцейських. Поліцейський був змушений разом із порушником лишитися ночувати в приміщенні.

MIXADV

цікаве