Кремль: кожен український патріот обов‘язково має ненавидіти євреїв

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Пригадуєте, кілька місяців тому група американських конгресменів підписала дивну заяву про антисемітизм в Україні. Днями стало відомо, що Манафорт радив Януковичу звинувачувати патріотичну опозицію в антисемітизмі. Усе це цілком логічно, бо Кремль упродовж десятиліть інвестував десятки мільярдів доларів, аби переконати весь світ, що кожен український патріот обов‘язково має ненавидіти євреїв. Але щоб зрозуміти, що це нахабний наклеп, варто озирнутися на саму ж Росію, чи хоча б Європу.

Німецька державна агенція DW повідомляє про дослідження антисемітських настрої у п’яти провідних державах Західної Європи. Маємо ганебненьку картину. 60-80% тамтешніх євреїв відчувають стрімке зростання антиєврейських настроїв. Щороку тисячі єврейських родин змушені виїжджати з Франції до Ізраїлю. Це вже стала тенденція, яка навіть отримала назву «великих виходом євреїв з Франції в Ізраїль». У Брюсселі місцева влада дедалі частіше рекомендує євреям не носити символи юдаїзму. Недавно кілька єврейських видань у Великобританії розмістили на перших шпальтах повідомлення про острах від можливого приходу до влади лейбористів (!) на чолі з Корбіном. Цей лівий радикал не приховує своїх антисемітських поглядів і гордо носить «тельманівку», наголошуючи на своїх симпатіях до «Рот Фронту» і його лідера.

Зростання антисемітських поглядів пов‘язують зі швидким зростанням питомої ваги нових європейських громадян, що сповідують іслам. Водночас, стрімкий притік мусульман у Європу за останні роки закономірно зумовив активізацію й праворадикальніх середовищ. Зростання загальної конфронтації на етнічному та релігійному ґрунті очікувано зумовило підвищення антисемітських настроїв. А тепер ще додайте сюди співпрвцю різнопланових європейських лівих і правих радикалів/екстремістів з Кремлем. Виходить чудове поле для гібресії та для регулювання температури політичної конфронтації на Заході. Хіба не так?!

Тож Україну справедливо можна вважати країною-зразком толерантного ставлення до євреїв та інших етнічних меншин. І це у час війни з Московією. Всілякі спроби імітувати тут погроми або дискусії про ці інсинуації на прокремлівських «телеканалах» виглядають штучно і смішно.

Михайло Басараб

MIXADV

цікаве