“Потребують усунення”: Рева зробив нову скандальну заяву на адресу українців

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

 <Українці їдуть за кордон через ментальність і традиції, заявив Рева.

«Майже третина литовців виїхала з країни. А є Естонія, в якої мільйон населення. І там майже ніхто нікуди не поїхав. Візьміть Угорщину і Польщу. За соціальним стандартам країни приблизно на одному рівні. Поляки виїжджають, угорці – ні. Тому міграція все-таки залежить від певних традицій і ментальності. Візьмемо наших людей. Немає такої точки на земній кулі, де б українців не було. Традиція міграції є. Це теж один із чинників», – зазначив Рева.

Понад 3 млн українських трудових мігрантів постійно перебувають за кордоном. Про це на презентації проекту МОП “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць” сказав міністр соціальної політики Андрій Рева

“Серед основних негативних тенденцій, що потребують усунення саме за допомогою подібних проектів, — високий рівень безробіття, специфічна українська проблема — тіньова зайнятість, постійне перебування за кордоном більше 3 мільйонів українських громадян, що є, своєю чергою, — „відтоком мізків“ тощо”, — сказав Рева.

Проте Рева не зазначає, що одна за найбільших українських проблем – це не ментальність і традиції, а занепад національної економіки, корупція, дешевий ринок праці, та байдужість держави до цієї ситуації.

Окрім того Рева заявив, що : “Притік нових субсидіантів припинився, тобто усі, хто мав право на підтримку та звернувся за допомогою до держави, вже знаходяться в системі надання субсидій”, — розповів Рева.

Разом із тим, як уточнив він, з’ясувалося, що 923 тисячі таких домогосподарств декларували нульові доходи.

Як нагадав Рева, процес верифікації, який проводить Мінфін, показує, що деякі субсидіанти із задекларованими нульовими доходами витрачали сотні тисяч гривень на купівлю товарів та послуг. Причому, в деяких випадках, одразу після призначення субсидії. Крім того, за гроші платників податків утримуватись маєтки. Також часто траплялися випадки, коли для отримання субсидії люди по документах роз’їжджалися — жінка з дітьми залишалася в одній квартирі з нульовими доходами, чоловік, який працює, переїжджав до батьків, а там теж через комісію його доходи не враховувались.

“Все це було системно проаналізовано, і в 329-й постанові Уряду прийняті відповідні рішення з однією метою — заможні люди не мають отримувати субсидію, а всі, хто потребує допомоги, повинні її отримати”, — підкреслив міністр соцполітики

MIXADV

цікаве