Волкер: Українці мають право відкривати вогонь, захищаючись від іноземних військових

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що українські військові мають право відкривати вогонь на власній території, захищаючи її від іноземних військових.

Так він відповів на запитання щодо звітів ОБСЄ, відповідно до яких вогонь на Донбасі відкривають як бойовики, так і українські військові, – повідомляє Bild.

«Звісно, українці теж стріляють, але ви маєте брати до уваги, що все це відбувається на території України. Для країни абсолютно нормально мати солдатів у своїй країні. І це не нормально для однієї країни мати своїх солдатів в іншій країні. Така ситуація на сході України. На українській стороні відбуваються порушення припинення вогню. Але переважна більшість і найбільш серйозні порушення відбуваються на окупованій Росією території», – зазначив Волкер.

Спецпредставник наголосив, що існують різновиди порушення припинення вогню.

«Якщо ви захищаєте село в своїй країні, і ви попадаєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви тоді стріляєте у відповідь, звідки прийшов вогонь, це також є порушенням. Така природа фрази «обидві сторони». Це досить точно, але також спотворює характер проблеми», – додав Курт Волкер.

MIXADV

цікаве