Флот Путіна увірвався в Азовське море, – Міноборони України

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

 

Чорноморський флот РФ залишається основною загрозою, як стверджують у НАТО

В акваторію Азовського моря Російська Федерація перекинула близько 40 бойових катерів. Ці дані підтвердив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

“На сьогоднішній день за даними військової розвідки, близько бевих 40 катерів застосовує РФ в акваторії Азовського моря. Вони зайшли. Їх раніше в такій кількості не було. Це і катери ФСБ, і військові катери”, – заявив він.

Скібіцький підкреслив, що з Каспію в Азовське море направили також два малих ракетних кораблі.

Флот Росії та протистояння з НАТО

Чорноморський флот залишається основним військовим інструментом Росії на південних кордонах НАТО. Про це йдеться в дослідженні Coalition for Defense – неурядової неприбуткової організації, що досліджує безпеку та оборону Європи.

Чорноморський флот залишається основною загрозою в регіоні, стверджують дослідники. Він заслуговує на підвищену увагу через можливі загрози з боку Росії для країн НАТО на півдні Європи, а також через загрозу партнерським країнам – Україні та Грузії. Після розпаду Радянського Союзу, флот РФ постраждав від нестачі фінансування та спаду в суднобудівній галузі.

Комплектація бойових кораблів РФ 

Однак тепер, незважаючи на складну економічну ситуацію, Росія багато ресурсів витрачає на покращення якості ВМС, переобладнання флоту новим устаткуванням та зброєю. Згідно з урядовою стратегією, Росія планує спрямувати 18 нових бойових суден Чорноморському флоту до 2020 року. Фінансування також надходить на бази ВМС в Севастополі та Новоросійську для підвищення їх операційної спроможності.

Під час анексії та окупації Криму на початку 2014 року, роль Чорноморського флоту полягала в нейтралізації потужностей ВМС України на півострові, щоб українські судна не могли полишити Севастополь і вийти до контрольованих Україною портів Одеси, Маріуполя, Очакова, Чорноморського та Феодосії.

Тактичні характеристики флотів у порівнянні 

57 з 64 українських суден здались без боротьби росіянам, включаючи під проводом командуючого-колабораціоніста контр-адмірала Березовського.

В південному регіоні, Чорноморський флот Росії є одним з найважливіших інструментів Путіна, зазначають дослідники.

Дивіться: В Азовському морі стріляють російські військові кораблі

Як повідомляв портал “Знай.ua”, військово-морський флот США разом із семи країнами-союзниками запускають потужний антидиверсійний проект у північних водах Європи.На підводних човнах незабаром відкриють справжнє полювання на ворожі судна, називають це “потужним сигналом для Росії”.

Автор матеріалу:
Марина Лонская

MIXADV

цікаве