Блукання серед трьох берез

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

 

Ті три берези не з східного епосу, бо ще досі ростуть по вулиці Великій Перспективній у Кропивницькому. Їх «взяв у полон» місцевий депутат Рафаель Санасарян. А можливо навпаки, спочатку взяв у полон в якості заручників, а потім став депутатом міської ради…

Про ті три берези згадав лише екс-однопартієць депутата та  головний спецінспектор міста Андрій Максюта. Здається якось розбирався та шрафував, але унікальні берези незабаром можуть стати брендом міста, бо їх стовбури під склом, а верхівки прикрашають справжній дах крамниці. Кажуть,що їх поливають та доглядають. Навіть у північній країни «оспіваних берез» такого дива немає. На часі пану Санасаряну возити до міста туристів та заробляти на  «трьох березах». І чому він цим не займається? Та мабуть тому, що дах його, а земля на якій ростуть берези знаходиться в оренді іншого підприємства… Тут бариші прийдеться ділити по справедливості, або навіть від дати всі через земельну проблему.

Далі під березами «для відпочинку трудящих» з’явилися «лавки-труни», за які наклали штраф та демонтували. Тема берез з часом приїлася, і коли панові Андрію Максюті хтось пожалівся про спиляні берези десь серед газону, він відмахнувся від  того завсідника Фейсбуку, як від надоїдливої мухи – мовляв, то самовисів, і я його не захищаю!

І от нова історія з “новобудовами-прибудовами”, яку «прозоро» і радісно подали у місцевих ЗМІ, здається, на замовлення без нищівних коментарів.

#

Депутат міської ради Кропивницького, голова фракції Радикальної Партії Олега Ляшка Рафаел Санасарян виступив замовником нового будівництва яке розпочалось сьогодні ранком поблизу готелю “Київ”. Мова йде про вільну ділянку поруч з магазином “Мурай” яку наразі вже обгороджено.

 

Згідно будівельного паспорту на території планується провести реконструкцію нежитлового приміщення, яке зараз використовується під магазини, з добудовою нових торгових площ та надбудовою другого поверху.

Повідомлення про початок будівельних робіт Державна архітектурно-будівельна інспекція України внесла до Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, ще у листопаді 2017 року.

За даними Публічної кадастрової карти України земельні ділянки, на яких проводитиметься будівництво, знаходяться в оренді вже згаданого депутата Санасаряна та ПП «Балтимор».

Васником ПП “Балтимор” є Віктор Згама, колишній гендиректор ВАТ «Кіровоградський кар’єр» яке зараз знаходиться в стадії ліквідації, та власник ще десятка підприємств. Відомий Згама й бізнес-зв’язками з Олександром Крившенком, місцевим підприємцем який у 2006 році балотувася до Кіровоградської обласної ради, а у 2015-му до міської ради тоді ще Кіровограда.

 

Сам Рафаел Санасарян є співвласником ТОВ «Євротехніка-2007» та ПП «АТ-Консалтинг».

http://prozoro.in.ua/news/deputat-radikal-zabudovuvatime-teritoriyu-poblizu-gotelyu-kiiv

Цю інформацію майже без змін передрукувало ще кілька інтернет-ресурсів.  “Ні за – ні проти”, тобто практично радісна інформація, і зовсім не така, як два роки тому про це саме місце та спробу встановлення аналогічних тимчасових споруд.

 

Є відгуки не від ЗМІ,  в мережі Фейсбук, не такі як цього разу під замовлення дали коментар наведений вище. Наприклад: «Якщо Андрію Райковичу можна будувати на клумбах, то чому не можна будувати депутатам “шанхаї” в центрі міста. Депутат від Радикальної Партії Олега Ляшка-Рафаел Санасарян котрий бив себе в груди, що він за людей і буде боротися з корупцією в чергове показав, що його турбує лише власний карман і плював він на людей і громаду міста. Барига мер – барига депутат.
P.S. Турбувався б за людей, то перед своїми гнидниками замостив би тротуар плиткою, а то ями по коліна..»

Цього разу Рафаель Санасарян знову заблукав, як з тими трьома березами, і знову на землю орендовану ТОВ “Балтімор”. І тому “закуплені ЗМІ” прив’язали подвиги Санасаряна до людей зовсім непричетних до його”бізнес-витівок”. І  дивним чином цього разу його головний опоненент у минулому Андрій Максюта кілька днів відбувається повною мовчанкою. А означає, що  хтось, десь , якось все ззлагодив? Здається, на сьогодні пан Санасарян омріяно потрапив в одну упряжку з “тимчасово сильними” міста Кропивницького… А ле ж часи буває міняються, і приїздять працювати бульдозери, як що ти знову не там і не з тими.  І “папери в порядку” не допоможуть…

http://wikileaks-news.at.ua/publ/blukannja_sered_trokh_berez/1-1-0-161

MIXADV

цікаве