Стара Балашівка у Кропивницькому – випробувально-навчальний полігон?

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

«Дорогу перекрито, на місці працює поліція». У Кропивницькому, на Балашівці, чули стрілянину та вибухи.”

«Дорогу перекрито, на місці працює поліція». У Кропивницькому, на Балашівці, чули стрілянину та вибухи

В соцмережах люди поширюють інформацію про те, що в районі Балашівки чують вибухи та стрілянину. Автошлях на вулиці Петрівського перекрито. На місці працювали працівники поліції та нібито визволяють заручників.
В коментарі журналісту сайту «Утренний город», речниця ГУНП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко повідомила, що в цьому районі поліція проводить навчання.
– Відбуваються Тактико-спеціальні навчання. Ми просимо у людей вибачення за незручності в зв’язку з перекриттям дороги. Просимо поставитись до нашої роботи з розумінням, оскільки тренуємо здібності та вміння поліцейських, щоб вони належним чином несли службу в реальних ситуаціях, – повідомила Віталіна Бевзенко.
 Під час  цих навчань більше години не працював громадський транспорт! В центр міста дістатися можна було лише пішки або з перехрестя вулиць Київської та Ярослава Мудрого. Рейсові автобуси з центру міста курсували лише до залізничного переїзду, а далі пішки. В часі  з того місця до кінцевої зупинки ходьба займає майже півтори години! А з околиці міста на зупинках громадського транспорту можна було спостерігати більше 25 патрульних та інших  службових машин поліції. Майже сто поліцейських проти невідомої кількості “терористів”… Були і автозаки,  і пожежні машини рятувальників. А що на півтори години залишили 230-тисячному місту?
 А за тиждень до того “мінувався” залізничний переїзд на ту ж Стару Балашівку… Майже протягом тижня два “навчання” в самому найгірше забезпеченому транспортом районі міста.
 Крім навчань силовиків є і випробування транспортним сполученням. Нові багатомісткі автобуси лише половина радощів для мешканців Старої Балашівки, практично з 10:30 до майже 15:00 “автобуси відпочивають”, а маршрутки що залишають курсують за “графіком до схочу” і вщент забиті бажаючими їхати.  Багатогабаритних  же автобусів курсує три, замість обіцяних мешканцям околиці при особистій зустрічі  міським головою з ними шести.
 А нещодавно знову “влада прибрала” маршрут №111А… Є питання і по зупинкам.Нові автобуси не зупиняються на зупинці “вулиця Антонова”, а лише перед нею біля крамниці за 200 метрів. То ж тим хто мешкає по вулиці Затишній і далі потрібно долати додаткові 200-300 метрів пішки, не враховуючи ходьбу від вулиці Костромської. З цього приводу була б доречною зупинка біля вулиці  Затишної  “на вимогу”, щоб якось полегшити життя тамтешнім пенсіонерам. Про це влада чомусь не дбає.
 Проблема транспортного сполучення з Старої Балашівки до центру міста не нова, але її вирішення чомусь затягнулося на довгі роки. Тиснява і нерегулярне сполучення владу не турбує, бо “всі визначні діячі міста” не користуються громадським транспортом, з вікна власного авто ці проблеми зовсім не сприймаються. Незручності для Старої Балашівки  – звичайний стан, за який влада не вибачається десятки років!

MIXADV

цікаве