Ціни на газ потужно вдарили по Україні: зупиняються стратегічні заводи, подробиці

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Ціни на газ потужно вдарили по Україні: зупиняються стратегічні заводи, подробиці

Через непомірно високу ціну на газ в Україні зупиняються найбільші заводи

Завод “ДніпроАзот” зупинив роботу на невизначений термін через високу ціну на газ для промислових споживачів.

«З великим тягарем у серці повідомляю всім вам, що з 15.06.2018 р підприємство АТ “ДНІПРОАЗОТ” вимушене входити в простій на невизначений термін», – повідомив в Фейсбук голова правління «ДніпроАзот» Сергій Сидоров.

Він зазначив, що підприємство в даний момент повністю зупинене.

«Підприємство, яке 8 десятиліть створювало собі ім’я, було і є надійним партнером у бізнесі, головним постачальником мінеральних добрив українським аграріям і головним виробником дезінфектантів для питної води; підприємство, яке завжди було підтримкою і опорою місту і забезпечувало стабільним доходом працівників і членів їх сімей, повністю зупинено», – розповів Сидоров.

Завод, Ккаменское

За словами голови правління, «ДніпроАзот» зупинили «на самому скаку»: підприємство на 100% було готово до випуску продукції, мало безліч планів і виробничих завдань. На заводі провели унікальний і дорогий капітальний ремонт азотної групи цехів.

«У нас є соціальні зобов’язання перед регіоном та Україною, а у мене особисто – перед моїм колективом, але через високу ціну на газ ми не маємо можливості включитися», – підкреслив Сергій Сидоров.

Голова правління стратегічного українського заводу стверджує, що хімічна галузь країни знаходиться на межі знищення і економічні втрати вже в цьому році будуть величезними.

«Політика держави, помножена на зовнішні ринкові фактори, яка нав’язана українським хімікам, створила всі передумови, що вітчизняна хімія на межі знищення. На жаль, втрати від подібних дій уже в цьому році будуть колосальними», – говорить Сидоров.

Закрыто, замок, дверь. ворота

На думку голови правління «ДніпроАзот», уряду треба всіляко підтримувати українську промисловість, так як від цього залежить майбутнє країни.

«Дуже шкода, що країна, яка хоче стати цивілізованою, яка заявляє про прихильність європейським цінностям і прагне до гідних умов життя для населення, втрачає свою промисловість, втрачає кращі кадри, створює передумови для соціальної напруги в містах», -підсумував Сергій Сидоров.

Нагадаємо, корумпованих українських чиновників не можна випускати з країни, поки вони не відповідатимуть за свої злочини. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив народний депутат, член партії «Наш край», Сергій Шахов.

«Гонтарева (екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва), Вовк (екс-глава НКРЕКУ Дмитро Вовк) пограбували державу. Гонтарева знищила банківську систему, пограбувала людей на мільярди доларів через Фонд гарантування вкладів», – сказав Шахов.

MIXADV

цікаве