Геральдичне нагнітання

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Більшість жителів не підтримують зміну герба області
 Офіційно про це ще ніхто нічого не говорив, але вочевидь через певний час тема зміни герба області може стати актуальною.  Поки що тему “висосали з пальця” та організували трохи дикувате обговорення на проросійському сайті місцевого “русского міра” ” Єлисавет.ua”.
 Отже написали наступну вигадку: “Понад 70% жителів Кіровоградщини не підтримують зміну герба області на родовий герб Кропивницького.

Таке опитування провели на сторінці «Українська агенція новин» у Facebook.

«Ви проти чи за зміну герба Кіровоградської області на родовий герб Кропивницького? У Верховній Раді зареєстрували законопроект №8380, яким пропонується перейменувати Кіровоградську область в Кропивницьку. Герб роду Кропивницьких – різновид гербу Сас (русько-волоський, польський шляхетський герб, відомий з середини XIII століття)», – повідомляється на сторінці.

За результатами опитування 78% жителів області висловились проти зміни герба, 22% підтримали б таке рішення.

У коментарях під опитуванням користувачі соцмережі по різному оцінюють таку можливу ініціативу.

Сама по собі ідея подібної ротації герба, м’яко кажучи, просто дика і примітивна. Звертає на себе увагу, що відгукнулося на публікацію за десять діб. “цілих п’ять осіб”. Все це яскраво показую актуальність та надуманість теми.

Окремо слід зазначити, що особисті герби зовсім не територіальні, про що невідомо пересічним громадянам. До того ж польська класична геральдика взагалі унікальне і суто польське явище у геральдиці. Але це відомо лише справжнім спеціалістам, а не тим, що заправляють геральдикою у нинішньому Кропивницькому. Через таку їх обізнаність з правилами і тенденціями в геральдиці, і з’явився нещодавно на гербі новоутвореної територіальної громади потяг-хюндай. Коментарі зайві, як і лікарі, архітектори та музики в геральдиці.

 

 

MIXADV

цікаве