Прихильників УПЦ МП в Україні за сім років поменшало втричі

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Кількість православних, які вважають, що пріоритетною в Україні має бути Українська православна церква Київського патріархату, щороку зростає.

На цьому наголосила під час прес-конференції старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Сковороди НАН України Віта Титаренко, повідомляє Укрінформ.

“Щодо перспектив православ’я, то на сьогодні 29% громадян України вважають, що православні України мають згуртуватися навколо УПЦ КП. У 2010 році цей відсоток був трошки більший за 16%”, – сказала Титаренко, коментуючи відповідні соціологічні дослідження Центру Разумкова різних років.

За її словами, думку про те, що православні церкви в Україні повинні об’єднатися в єдину церкву, яка домагатиметься незалежності, підтримали близько 20%, в 2010 році таких було лише 14%.

Водночас в Україні зменшилася кількість тих, хто підтримує РПЦ.

“Про те, щоб Українська православна церква залишалась невід’ємною частиною Російської православної церкви, мріють 7,7%, в 2010 році таких було більш як 22%”, – констатувала науковець.

Однак, додала вона, інерційність українського суспільства залишається дуже високою, оскільки байдужість до цього питання виявили близько 40% – це лише на 2% менше, ніж у 2010 році.

Нагадаємо останнім часом значного розголосу в суспільстві й хвилі обурення набула відмова священника Звпорізької єпархії УПЦ МП відспівувати померлого малюка тому, що він був охрещений в УПЦ КП.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве