Президент Естонії вимагає назвати конфлікт на Донбасі війною

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Президент Естонії Керсті Кальюлайд

Керсті Кальюлайд закликала називати те, що відбувається в Україні, війною, а не замороженим конфліктом.

Про це вона заявила під час конференції імені колишнього президента Леннарта Марі, повідомляє прес-служба президента Естонії.

«В Україні лише протягом минулого тижня під час обстрілів були вбиті четверо людей, у тому числі 15-річна дівчинка, ще 15 людей отримали поранення. Це не заморожений конфлікт – це війна», – підкреслила політик.

Крім того, вона нагадала, що цього року минає 10 років, як Захід нічого не зміг зробити з окупацією грузинських територій: «Ми уважно добираємо слова, називаючи зловісну лінію окупації в Грузії чимось іншим. Коли я у жовтні запитала у моніторингової місії ЄС, чому ми використовуємо евфемізми на кшталт «адміністративна прикордонна лінія», мені не змогли відповісти».

Також вона розповіла про свій візит до України минулого тижня і відзначила значний прогрес, якого вдалося досягнути.

«Однак це буде втрачене, якщо ми забудемо. Якщо ігноруватимемо. Якщо поставимо наші економічні інтереси на перше, а цінності – на друге місце. Або просто відчуватимемо власне безсилля, вдаючи, наче війна вже не триває тут, в Європі вже четвертий рік», – наголосила Кальюлайд.

«Заснований на правилах демократичний і ліберальний світопорядок збережеться тільки тоді, коли ми більше не будемо прикидатися, що нас не чинять тиск ті, хто вважає, що інтереси сильних набагато важливішими, ніж свобода держав і народів», – підсумувала президент Естонії.

Постійне посилання

MIXADV

цікаве