Головне за ніч: початок масштабної атаки РФ на Україну і штурм комп’ютерів українців

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Головне за ніч: початок масштабної атаки РФ на Україну і штурм комп’ютерів українців

Початок масштабної атаки РФ на Україну: вже постраждали сотні тисяч, піднята тривога

Найбільший в світі розробник мережевого устаткування Cisco Systems розповів про здійснення Росією нової масштабної кібератаки на Україну. Про це повідомив дослідник з Відділу кіберрозвідку компанії Крег Вільямс.

У Відділі кіберрозвідку Cisco (Talos) впевнені, що за цією кампанією під назвою VPNFilter варто російський уряд, тому що хакерської програмне забезпечення обмінювався кодами з шкідливим програмним забезпеченням.

Це шкідливе програмне забезпечення використовується для шпигунства, втручання в інтернет-комунікації або для здійснення деструктивних атак на Україну.

Відзначається, що дослідники вирішили оприлюднити інформацію про російських наміри зараз, тому що мають побоювання, що найбільша кількість зараження в Україні було не випадковим. Вони вважають, що Москва планує здійснити атаку на Україну в майбутньому місяці, ймовірно, 28 червня, під час святкування Дня Конституції.

Українські військові зустрілися з Папою Римським: історичний момент, дивовижні фото

Військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, поранені воїни АТО, жінки, які втратили чоловіків на війні, курсанти та оркестр Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного взяли участь в загальній аудієнції Папи Римського Франциска на площі Святого Петра у Ватикані, передає посольство України у Ватикані.

За інформацією посольства, делегацію очолював владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту військового капеланства УГКЦ.

«Вітаючи українських воїнів, Понтифік підкреслив, що він невпинно благає Господа, щоб він залікував рани, завдані війною і обдарував своїм світом дорогу українську землю», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією посольства, після закінчення аудієнції, українські військові мали можливість особисто привітати Понтифіка.

Плани по Україні: Росія наважується на обурливий крок

У Державній думі Росії планують підняти питання про розірвання базового договору про співпрацю з Україною. Цей документ, зокрема, передбачає економічну інтеграцію і забороняє сторонам брати участь в договорах, спрямованих один проти одного. Якщо одна зі сторін вийде з договору, то, таким чином, вона автоматично перестає визнавати керівництво і кордони інший.

Ініціатором цього кроку російських властей виступив лідер ЛДПР Володимир Жириновський, відомий своїми ультранаціоналістичними поглядами.

«Ми будемо знову в Державній думі піднімати питання про те, що необхідно розривати договір про мир, дружбу і співробітництво, так як жоден пункт не виконується за чотири роки», – заявив представник ЛДПР Олександр Шерін, який є заступником голови оборонного комітету державної Думи РФ.

Крім цього, парламентарій заявив, що після виходу з договору Росія автоматично перестане визнавати керівництво і кордони України.

жириновский,

ІДІЛ тут ні до чого: готується масштабна атака на Україну напередодні фіналу Ліги чемпіонів

Держава-агресор Росія готує масштабну атаку на українські держструктури, включаючи об’єкти критичної інфраструктури і приватні компанії напередодні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Відповідну заяву на своєму сайті опублікувала СБУ.

Як зазначають у Службі, хакери можуть використовувати шкідливе програмне забезпечення під умовною назвою VPNFilter, що володіє універсальними можливостями для кіберрозвідку і деструктивних кібероперацій.

VPNFilter дозволяє перехоплювати весь трафік через уражене пристрій, включаючи дані авторизації і персональні дані платіжних систем, збирати і вивантажувати інформацію, дистанційно керувати пристроєм і навіть виводити його з ладу.

СБУ рекомендує користувачам домашніх роутерів, бездротових маршрутизаторів малих офісів і мережевих файлових сховищ перезавантажити їх, якщо ж є підозра на ураження шкідливим ПЗ – оновити програмну прошивку пристрою до останньої актуальної версії.

Український міністр влаштував показуху в метро: з таким видом туди не ходять

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов після засідання Кабміну вирішив відправитися на роботу громадським транспортом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, додавши кілька фото зі столичного метро.

Такий вчинок українського міністра викликав глузування в соцмережі, оскільки користувачі сприйняли його як самопіар.

“Селфі-палка-невидимка”, “Тупий популізм”, “Я як раз трохи раніше бачив, як Жданов по землі ходив”, “З таким виразом і претензією в метро не ходять”, “Хочемо бачити Жданова кожен день в метро, ​​а не тільки 15 хвилин “, – пишуть користувачі соцмережі в коментарях під фото.

 

Джерело: Politeka

MIXADV

цікаве