Олімпік – Зірка 0:1. Самовідданість проти інертності

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Олімпік - Зірка 0:1. Самовідданість кропивничан проти інертності донеччан
Стратегічна перемога команди Монарьова?

Наскільки це було можливо на засніженому морозному полі, команди показали досить хороший футбол. “Зірка” порадувала своїм настроєм, бажанням здобути першу гостьову перемогу в УПЛ з серпня 2017-го, грала і боролася за кожен м’яч. А “Олімпік” виглядав стримано, немов досвідчений воїн вичікував помили суперника, і при цьому переоцінив свої сили. Помилок (у обох команд) було не дуже багато, на перших хвилинах були необгрунтовані обрізки, які виправляли ті, хто помилився.

Правда, і вирішальний гол також став наслідком помилки, але звинувачувати в поразці донеччан лише Очігаву не доводиться, зрізав м’яч у свої ворота захисник в рядовому моменті на слизькому полі. Але потім “Олімпік” мав можливість довести, що він фаворит зустрічі, міг показати хоч одну змістовну гостру атаку, проте виглядав не досить активно і завдав всього один удар в площину воріт після перерви.

Почалася гра обережно, без особливо високих швидкостей, але поступово суперники “розбігалися” і стали створювати небезпечні моменти. Фатєєв добре стріляв здалеку, потім Драченко хотів перекинути Махарадзе, який вийшов з воріт – трохи не влучив. Була ще одна помилка Заурі в своїй штрафній, коли Кондраков міг переправляти м’яч в сітку, але розгубився перед порожніми воротами. Паст теж не був безгрішний, і також його огріхами не скористався форвард Біленький.

Хороший момент забити виник у Геннадія Пасіча, після вивіреного пасу з лівого флангу Пасіч головою пробивав у дальній кут, трохи м’яч не влучив у ціль. Було ще кілька дальніх ударів, але їм не вистачало влучності. До того ж в певних періодах матчу починалися необгрунтовані втрати м’яча і тоді більша частина атак закінчувалася ще в середині поля.

Після перерви “Зірка” додала в швидкості, стала більше контролювати м’яч і все наполегливіше шукати можливості для загострень. Дивовижний шанс відкрити рахунок в грі упустив Рассадкін, коли програв дуель один в один з Махарадзе. Помітно старався Драченко, який проти своєї колишньої команди викладався на повну, був дуже корисний в обороні, а також незамінний в атаках.

Вирішальний випад почав Братков, центрбек “червоно-жовтих” сміливо взяв гру на себе, наблизився до штрафного і прострілив в центральну зону. Очігава не встигав на перехоплення цього м’яча, але постарався його дістати, чим тільки нашкодив собі і “олімпійцям”. Від ноги Зураба м’яч залетів у сітку повз збентеженого Махарадзе (голкіпер вже метнувся в інший бік).

Здавалося, відразу після пропущеного м’яча підопічні Санжара кинуться на ворота Паста, але крім досить жорсткого пресингу і декількох небезпечних передач більше нічого не виходило у номінальних господарів зустрічі. Більш того, “Зірка” навіть більше контролювала м’яч і користувалася пасивністю суперника. А Гедж міг робити рахунок крупніше, але удар з семи метрів відбив Махарадзе.

Лише на останніх хвилинах у “Олімпіка” виникло кілька напівмоментів, але Паст чудово грав на виходах і “знімав” м’яч в більшості небезпечних навісів. А також Сондей в компенсований час головою пробивав з близької відстані, тут вже Цюпа самовіддано підставився під удар, чим зробив свій внесок в перемогу. Цей успіх дозволив кропивничанам покинути зону вильоту, зайнявши дев’яту позицію, хоча основна боротьба за рятівні місця, звичайно, ще попереду.

Прем’єр Ліга. 24-й тур

Київ. Стадіон “Динамо”

“Олімпік” (Донецьк) – “Зірка” (Кропивницький) 0:1

Голи: Очігава 60 (авт.)

“Олімпік”: Махарадзе, Вукович, Вакуленко, Пасіч (Захарків 63), Немчанінов, Біленький (Очігава 46), Щедрий, Кісіль, Доронін, Міщенко (Сондей 46), Парцванія

“Зірка”: Паст, Цюпа, Рассадкін, Кондраков, Гедж (Ямпіль 90+2), Загальский, Фатєєв, Оганесян (Малиновський 75), Драченко, Братков, Кейта (Білоног 73)

Попередження: Захарків 69, Махарадзе 90 – Фатєєв 56, Драченко 89

https://www.ua-football.com/ua/ukrainian/high/1521304927-olimpik-zirka-0-1-samoviddanist-kropivnichan-proti-inertnosti-donechchan.html

MIXADV

цікаве