Перукарський бізнес і доларові заощадження в деклараціях долинських суддів

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

#

Одним з найгірше укомлектованих судів Кіровоградщини, станом на початок березня, залишається Долинський районний суд. Незважаючи на те, що наразі у суді працює лише двоє осіб, загалом за 2017 рік вони встигли опрацювати 1609 справ.

 

Окрім власне результативності долинські судді порадували й дисциплінованістю в частині декларування власних доходів. Обидва на момент написання матеріалу встигли подати електронні декларації та прозвітувати про власні доходи та наявне майно за 2017 рік.

 

Так відповідно до опублікованих даних, голова Долинського районного суду Сергій Степанов за 2017 рік задекларував 272 тисячі 508 гривень власного доходу, а також 7 тисяч 810 гривень зарплатні дружини Ірини, що працювала на ФОП Зайченко Олену Володимирівну, та 29 тисяч власного доходу пані Степанової як підприємиці. Статус ФОПа дружина судді офіційно оформила 29 березня 2017, року вказавши єдиним видом діяльності «Надання послуг перукарнями та салонами краси».

 

Вказав суддя й наявний автомобіль Renault Fluence 2010 року та досить непоганий пул нерухомого майна. Мова йде про 1000 м2 землі в селищі Соколівське, півквартири на 46,34 м2 в Кропивницькому, орендовану квартиру площею 82,6 м2 в Долинській та нежитлове приміщення на 43,6 м2, право на яке було зареєстровано у грудні 2016 року. Зазначимо, що вартість приміщення «на дату набуття» Сергій Степанов вказав – 374 тисяч 765 гривень.

 

При поданні декларації за 2016 рік суддя згадував про це нежитлове приміщення, яке, згідно даних Реєстру речових прав на нерухоме майно, перейшло до нього, а точніше до власності дружини, шляхом внесення пайового внеску, від Житлово-будівельного кооперативу КАПУЧІНО-8. У даному ЖБК ще в 2015 році  Ірина Степанова мала частку корпоративних прав – 0,45% від загального капіталу, що у грошовому еквіваленті складало 297 тисяч 500 гривень. Адреса приміщення – вулиця Івана Похитонова, будинок 5, є адресою житлового комплексу біля парку Ковалівського у Кропивницькому, який будує наразі «Капучіно-8». На момент старту забудови майбутній житловий кооператив мав назву «Набережний квартал», однак після скандалів зі скасуванням ДАБІ «Декларації про початок виконання будівельних робіт» його було перейменовано у «Ковалівський».

Перетелефонувавши до ЖК «Ковалівський» нам вдалось дізнатись, що на території комплексу дійсно продаються нежитлові приміщення, які можна «нарізати» за бажанням покупця. Станом початок березня вартість одного квадратного метра такого приміщення складає 19,4 тисячі гривень. Не важко підрахувати, що вартість вказаного Сергієм Степановим нежитлового приміщення маючи площу 43,6 м2 станом на сьогодні  складає 900 тисяч 742 гривні.  Більше того, за словами менеджера ЖК «Ковалівський», одне з нежитлових приміщень такої площі минулого року було придбано під діяльність перукарні. Нагадаємо, саме діяльність такого закладу, як основний вид діяльності у якості ФОПа вказала дружина Сергія Степанова Ірина.

 

Колега Сергія Степанова по Долинському суду Дмитро Баранський у своєму розпорядженні має куди менше майна. До декларації за 2017 рік суддя записав лише орендовану у родичів квартиру площею 70 м2 та легковий автомобіль УАЗ 469 1975 року. Хто саме є власником житла у документі не вказано.

 

Загалом за рік служитель Феміди встиг отримати прибутків на суму 238 тисяч 721 гривня, з яких понад 236 тисяч були зарплатнею. Має суддя й заощадження – 40,15 тисяч і 3 гривні на банківських рахунках та 14,4 тисяч доларів готівкою.

 

За останні роки Дмитро Баранський встиг змінити орендовану квартиру, з меншої – 33,8 м2 на більшу – 70 м2, а також відкласти певну суму в доларах. Так якщо за 2015 рік було задекларовано 8 тисяч доларів, то минулоріч, як ми вже вказували, ця сума сягала 14,4 тисяч.

 

 

 

Павло Лісниченко

http://prozoro.in.ua/news/perukarskij-biznes-i-dolarovi-zaoschadzhennya-v-deklaratsiyah-dolinskih-suddiv-

MIXADV

цікаве