ПІД СЛОВ’ЯНСЬКОМ ВЗЯЛИ БАТЮШКУ. З МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ. ПОЧУЛИ ЗВУК УДАРУ ЧОГОСЬ МЕТАЛЕВОГО.. РЯСУ ПІДНІМАЄМО, А ТАМ – АКСУ, ПАТРОНТАШ, ВСЕ ЯК ГОДИТЬСЯ.

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський (позивний “Барсук”) на початку війни командував третьою ротою 80 бригади, на долю якої припало немало гарячих точок цієї війни. Зокрема, цей підрозділ брав участь в обороні Луганського аеропорту та пробивання до нього “дороги життя” – коли ЛАП опинився в повному оточенні.Сьогодні 503 батальйон успішно тримає свою ділянку фронту на маріупольському напрямі.

Уривок з інтерв’ю:

А під Слов’янськом взяли батюшку з АКСУ. З Московського патріархату. Машини перевіряли. Рух обмежено – відповідно, велика черга стояла. І він там почав підбурювати матюками натовп, обурюватися. Зрештою ми не витримали, притиснули його до машини. І вже животом до машини коли повертали – почули звук удару чогось металевого. Рясу піднімаємо, а там – АКСУ, патронташ, все як годиться.

– Неодноразово говорили, щов церквах Московського патріархату і наводчики були, і бойовиків переховували…

– Знаєте, я свого ставлення ніколи не приховував і буду до кінця своїх днів стверджувати, що УПЦ МП – це ракова пухлина на тілі нашої держави. І її треба видаляти хірургічним способом – як явище.

Під Слов’янськом точно було відомо, що сепаратисти благословлялися і хрестилися в храмах Московського патріархату. І боєприпаси сепари там ховали, і снайперські групи у них ночували, ховалися …

– І, напевно, ніхто не може гарантувати, що в даний час нічого подібного не відбувається?

– Я впевнений, що відбувається. Тому і кажу, що для мене Московський патріархат – абсолютно вороже явище для України.

І я дуже радий, що зараз ця тема піднімається. Я руками і ногами за ще більший розголос. Я взагалі прихильник силового методу вирішення цієї проблеми.

– Це як? Прийти, скрутити руки і депортувати?

– Так точно. Табличку зірвати і повісити іншу, що там тепер – храм Української греко-католицької, Української православної церкви Київського патріархату або будь-якої іншої конфесії. І все. Це дозволить вирішити проблему глобально.

Тому що коли на території Івано-Франківської чи Львівської області благословляють Миколу II і проклинають Мазепу – ну, вибачте мене!

– А що вас дивує? У Харкові он посилено просувають в “мученики” солдата РФ, який загинув в російсько-чеченську війну… Загарбника, фактично.

– А як вам історія в Запоріжжі, коли поп відмовився відспівувати дитину? А Києво-Печерська лавра? У мене сестра – журналіст. Вона підійшла до одного з їхніх високих церковних чинів, який на “Лексусі” приїхав, і запитала – за які гроші машина куплена? А він на неї як попре благим матом …

джерело

MIXADV

цікаве