Facebook вигадав метод боротьби з незаконною політичною агітацією

У Facebook розробили метод боротьби з незаконною політичною агітацією

Компанія Марка Цукерберґа вигадала, як боротися з незаконною політичною агітацією в соціальній мережі. Про це повідомляє Verge.

Власникам акаунтів, які підтримують або критикують певних кандидатів на виборах у США, звичайною поштою надішлють листівки з секретним кодом. Таким чином, Facebook сподівається з’ясувати, хто з пропагандистів перебуває не на території США, а, наприклад, в Росії.

Механізм верифікації простий: якщо той, хто розмістив політичну рекламу знаходиться не в США і використовує фейковий акаунт із зазначеним у ньому фальшивою американською адресою, він не отримає код і не зможе розміщувати політичну рекламу в Facebook.

Листівки з кодом надсилаються звичайною поштою будь-якому покупцеві політичної реклами в соцмережі. Вимога перевірки особи власника акаунта не поширюється на тих користувачів FB, які просто обговорюють у соцмережі політичні питання. Вказувати код за розміщення поста доведеться лише тим, хто агітує за або проти певного кандидата на виборах у США будь-якого рівня – від президентських до муніципальних. Нова система в масштабах всієї країни буде випробувана на майбутніх восени проміжних виборах у Конґрес.

У компанії визнають, що верифікація «не вирішить все», і це всього лише один крок, який робить Facebook, щоб завадити іноземним громадянам втручатися у внутрішню політику США.

MIXADV

цікаве