Дружківка. Плакати Майдану

Час людожерів

19/03/2024 AA 0

 У минулому столітті побачила світ серія книг британського історика Еріка Гобсбаума: «Епоха революцій», «Епоха капіталу», «Епоха імперій». Це глибокі синтези з оригінальними рефлексіями на події […]

20 лютого ц.р. в Галереї сучасного мистецтва Донецького обласного художнього музею (КЗК ДОХМ, м. Дружківка що на Донеччині) відбулося відкриття виставки плакатів часів Революції Гідності (кінця 2013 – початку 2014 рр.).


Мета виставки – донести молоді правду про причини, перебіг і наслідки Революції Гідності, розкрити актуальність і суспільну важливість поняття Гідність для подальшої розбудови держави і українського суспільства країни.
Вернісаж цієї мистецької події викликав жвавий інтерес у керівництва облдержадміністрації та міста, представників громадськості, державних службовців міського й обласного рівнів, депутатів міської ради, керівників підприємств і установ, студентства та творчої молоді.
У виступах представників означених структур було висловлено підтримку ініціативи музейників вшанувати Героїв Майдану, віддати данину пам′яті Небесній Сотні, планів екскурсійної роботи зі студентами і старшокласниками навчальних закладів Донеччини. Непідробний інтерес учасників викликала інсталяція «Беркут» не пройде!» та «Дерево Життя», оздоблене синьо-жовтими пташками з вітальними написами від школярів захисникам Вітчизни, які зрештою будуть відправлені на передову лінію фронту.
Виставка працюватиме до 4 березня 2018 року (м. Дружківка, вул. Соборна, 6; ПК «Етюд»)
Заявки на відвідання виставки плакатів Майдану і АТО та екскурсії по експозиції замовляти за телефоном куратора Півня Володимира Федоровича – 050 049 32 26.
Чекаємо на вас.

З повагою адміністрація КЗК ДОХМ.

На світлині: ознайомлення з виставкою “Майдан: що це було” та виставкою до ювілею Василя Стуса “Той, хто не боявся смерті”

MIXADV

цікаве