У Кропивницькому може з’явитися пам’ятна дошка Семену Сороці, а можливо і…

9-го лютого у стінах міської ради Кропивницького під час “регламентної” комісії постало питання вшанування пам’яті кропивницького націоналіста Семена Сороки.
Як повідомлялося раніше, міське товариство політичних в’язнів і репресованих звернулося із проектом рішення стосовно найменування безіменного серверу у Кропивницькому, який мав назватися ім’ям Семена Сороки.
“Топонімічна” комісія разом із ініціаторами цього проекту вирішили назвати цей сквер Борцям за волю України, тому що у тому ж місяці знаходиться пам’ятний знак з аналогічною назвою.
Натомість міське товариство політичних в’язнів і репресованих повідомило, що найближчим часом збираються вшанувати пам’ять діда Сороки, встановивши йому меморіальну дошку на будинку, де він проживав.
Проект стосовно найменування безіменного скверу комісія підтримала, але надала доручення з’ясувати філологічні моменти назви.
Питання вшанування Семена Сороки мусолять вже мало не місяць: “Як би вшанувати, аби не згадати!” Питання перейменування вулиці на якій він мешкав поклали в довгу шухляду, а дарма. Така у місті “підгнивша” політика.
Пропонувалося перейменувати вулицю Михайлівську на вулицю імені Семена Сороки. Іде зараз ті “щирі люди”, які ще півроку тому віталися з героєм УПА “ой, Семен Климович!!!” ? Зараз тему намагаються примітивно зам’яти….

MIXADV

цікаве