Микола Греков: Контрактники ЗСУ отримають компенсацію за оренду житла

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

-Раніше це питання не було законодавчо врегульоване, – заявив офіцер запасу ЗСУ, доброволець батальйону “Айдар”, мер окупованого міста Олександрівськ Микола Греков, – Нині, дякуючи підтримці профільного Комітету ВРУ, робочій групі, добровольцям АТО з окупованої та анексованної території Донбасу та Криму, змогли привернути увагу і перемогти!

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» № 5027, згідно з яким, контрактники будуть отримувати компенсацію за найом житла. За такий закон проголосували 230 народних депутатів.

Тепер він чекає на підпис президента. Законодавчим актом запроваджено виплату компенсації за піднайм (найом) жилого приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціальнопристосованих казармах або у сімейних гуртожитках).

Відзначається, що законопроект підготовили у Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, 8 лютого Верховна Рада посилила захист житлових прав дітей-переселенців.

-Поступово вирішуємо наболілі проблеми учасників АТО  з окупованої та анексованної території, учасників ато, переселенців та громадян постраждалих від російської агресії! – підкреслив Микола Греков, – Зрозуміло, все дуже не просто, потребує часу, зусиль, але, відступати нам нікуди! Переможемо!

Представники громадськості вдячні народним депутатам України, членам Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю – Третьякову, Бурбаку, Рибчинському,  Шухевичу та іншим депутатам, які підтримали цей Закон та переймаються проблемами людей і України та співробітникам Комітету, хто реально допомагає! Це єдиний Комітет який займається питаннями учасників АТО з окупованої та анексованої території, постраждалих на Майдані та членів їх сімей, добровольців!

Завдяки Комітету, вже у цьому році в бюджет України внесені кошти для вирішення проблем закупівлі житла для учасників АТО з окупованих і анексованих територій.

Вдячні за допомогу заступнику Міністра соціальної політики Наталії Федорович, іншим працівникам Міністерства та Олександрі Тарасовій особисто!

 

Ростислав Тригуб, студент Університету “Україна”

MIXADV

цікаве