Суперечки… після кіно

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Почну з так званого “єврофашизму”. Вас дивує саме це поняття?! Не дивуйтеся, це інструмент новітньої політтехнології російської пропаганди. Його вкидання відбулося ще за часів Майдану, і з тих пір активно використовується як фактор сповільнення нашого євроінтеграційного поступу. Спочатку цей ярлик навішували на самих майданівців, що вийшли за підписання угоди з ЄС (ось цитата за 2014 рік: “Начиналось все бодро и весело, с песнями, с девочками в палатках. Закончилось еврофашизмом. Евро – потому что его поддерживает Европа в паре с США, которым нужно подмять под себя Украину и ослабить Россию. В таком деле любые средства хороши. Точно так же они сотрудничали с Гитлером в начале Второй мировой войны…”. Це з ресурсу subscribe.ru). Тепер цей термін накидають цілій Європі, яка, мовляв, розв’язала ІІ Світову, а Росія її перемогла! Так, нещодавно один з наших місцевих політиканів вітав усіх з річницею визволення Кіровограда від “європейських окупантів” та “єврофашистів”! Якщо ввести цю дефініцію в Гугл, то отримаєте десятки тисяч посилань на сайти російського походження, а найпершою вискочить так звана “русская правда” ruspravda.info)! Там уже майже не вживають словосполучення “гітлерівська Німеччина”, їм йдеться про те, щоб усій сучасній Європі накинути звинувачувати в нацизмі та фашизмі, аби відвернути від неї своїх громадян, відмежуватися, встановити нову “залізну завісу”. Про те, що Європа сама стала жертвою фашизму і нацизму, що там ще у травні 1940 року було створено “антигітлерівську коаліцію”, що Великобританія першою оголосила війну Німеччині, про це, звісно не згадують! Як і про те, коли Сталін тиснув руку Гітлерові на честь підписання пакту “Молотова-Рібентропа”, прем’єр-міністр Великобританії Черчилль заявив: «Нашою метою є знищення Гітлера, і нічого іншого!». До речі, протягом цього тижня у кінотеатрі “Портал” буде в прокаті британська історико-біографічна драма “Темні часи”! Фільм про біографію Вінстона Черчилля, що тісно пов’язана з історією Європи! Відвідайте сеанс, якщо хочете про це дізнатися більше!
Але повернемося до “єврофашистів”. У нас цю технологію взяла на озброєння колишня партія регіонів та її сателіти.
Тому не дивуйтеся, якщо 9 травня вас дехто буде вітати з визволенням України від євроокупантів! Просто знайте, хто за цим стоїть. Нехай це буде для вас лакмусовим папірцем на виявлення представника “5 колони”!

Yana Sapozhnikova Пане Олександре, Ви знаєте, що я поважаю Вас як фахового викладача і хорошу людину. Але тут, як на мене, Ви перебільшуєте.
У пості, про який “за замовчанням” йде мова, і у якому використовувалось словосполучення “єврофашизм”, було уточнення в коментарі, що даний термін не є офіційним, а був використаний радше для позначення історичного охоплення явищем фашизму значної європейської території. Адже загальновідомо, що ідеологія фашизму у різні роки охоплювала не лише територію сучасної Німеччини.
До того ж, мені здається, навішувати необгрунтовані ярлики про “проросійськість” чи те, хто чиїм є “сателітом”, засновуючи це на власній суб’єктивній оцінці суджень, які особисто Вам не імпонують – як мінімум недостойно і виглядає досить дивно.
У мене все, дякую.
P.S Сподіваюсь, що мене за мій коментар не тавруватимуть проросійськістю чи браком фахової ос

Максим Несвітайлов Пане Олександр, ми з Вами знайомі давно. Разом стояли на майдані у нас в місті, разом їздили в Бережани, думаю, щодо моєї проукраїнської позиції у Вас немає сумнівів?

Я розумію, що ви людина емоційна і в даному випадку, просто пропустили раціональне зерно, яке було в тому пості (а якщо почитати коментарі, то фактажу, в тому числі і з англомовними джерелами достатньо).

Звісно, Ваша думка знайде багато прихильників, серед індивідів, які не мають фахової освіти, щоб адекватно розібратись в ситуації, не навішуючи обурливо-примітивних однобоких ярликів.

Але раз Ви вже так завзято розповідаєте про боротьбу Англії проти Гітлера, може вам щось скаже такий історичний факт як Мюнхенська змова? Чи це теж вигадка совєцких істориків?

Хотілось би наголосити, що сліпа агресія, та навішування ярликів, на думку, яка не відповідає вашій, то є справжній “совок”. І не так важливо він червоний чи синій з жовтими зірочками.

Висновок і констатація: якщо в селах є Інтернет, то в клубах вже “кіно не крутять”. Про що сперечаються в селах? А все ж фашизм був у Італії, а у Німеччині нацизм. Школа і виші так і недовчили!!!

MIXADV

цікаве