“Ласе” сміття …

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Монополіст з вивезення сміття у Кропивницькому хотів відсудити у мерії майже мільон – з першого разу не вийшло. А за сміттєпереробний завод у міській владі не те що забули, а просто заважають будувати.

ТОВ «Екостайл» програло суд щодо стягнення компенсації витрат з міськвиконкому Кропивницького за прибирання сміття.

Рішення Господарського суду Кіровоградської області опубліковане у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають місцеві ЗМІ.

ТОВ «Екостайл» хотіло відсудити у виконкому 917 418,60 гривні як компенсацію за різницю в тарифах на вивезення твердих побутових відходів. Перед початком розгляду справи за суттю ТОВ уточнило суму: 1 058 615,79 гривні.

Згодом підприємство ще раз переглянуло свої вимоги, сума позову зменшилася до 885 533,82 гривні.

Складовими тарифу ТОВ «Екостайл» на послуги з вивезення побутових відходів є такі операції поводження з побутовими відходами: зберігання , перевезення, захоронення. Водночас захоронення здійснює інша організація – ТОВ «КАТП-1128», за встановленими виконавчим комітетом тарифами.

Господарський суд під час розгляду справи не встановив законодавчо визначеного обов’язку виконавчого комітету міськради під час зміни одних тарифів одночасно вносити зміни щодо інших тарифів. Водночас виконком усе ж підняв тарифи на вивезення сміття, пішовши назустріч проханню «Екостайл».

Відтак, зазначається у рішенні, «господарський суд дійшов висновку про необґрунтованість позовних вимог ТОВ “Екостайл” про стягнення з виконавчого комітету Кіровоградської міської ради 885 533,82 грн. та відсутність підстав для його задоволення».

Результат пошуку зображень за запитом "сміття"

ТОВ «Екостайл» може подати апеляцію до 23 вересня. А тим часом міська влада в чергове не то гальмує, не то відмовляє інвесторам в будівництві екологічно чистого сміттєпереробного заводу. Загальна вартість будівництва складає  200 млн. євро. По завершенню цього безкоштовного для міста будівництва місту навіть пропонується передати певний відсоток акцій, тобто стати співвласником підприємства. Від влади треба лише виділити ділянку землі приблизно 300 на 300 метрів, але поки що, і це не вперше “мудрі міські чиновники” кажуть -ні!

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply