Схоже, Зеленський зрозумів, що з Путіним домовитися неможливо – Огризко

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Екс-міністр закордонних справ України (2007-09 рр.) Володимир Огризко вважає головним результатом саміту лідерів країн “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, РФ) то, що президент України Володимир Зеленський зрозумів, що з президентом РФ Володимиром Путіним домовитися неможливо.

“Схоже, що Зеленський зрозумів, що з Путіним домовитися неможливо. Це – найголовніший результат зустрічі, як на мене. Ну, дуже вже тупо Москва повторює свої безглузді мантри. І ніякі подальші чотири місяці не допоможуть. Дуже добре було б, щоб у української влади зникли останні ілюзії “, – написав Огризко в Twitter після прес-конференції лідерів країн” нормандського формату “за підсумками минулого в Парижі саміту.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що в рамках “нормандських зустрічей” буде знайдений єдиний підхід до вирішення ключових питань по Донбасу, передає Інтерфакс-Україна .

“У нас з президентом РФ, кажу відверто, різні абсолютно погляди з приводу передачі кордону, а також того, коли це можливо”, – сказав Зеленський на брифінгу за результатами саміту в Парижі в понеділок.

Зеленський зазначив: “Президент РФ … говорить про те, що в Мінську наш колишній президент Петро Олексійович підписував (норму) про передачу кордону після виборів, я природно піднімаю питання про те, щоб передача кордону була до проведення місцевих виборів”, – сказав він.

За словами Зеленського, у нього аргументована позиція, але поки що у них з президентом Росії різний погляд на це питання.

Він також висловив надію на те, що в таких зустрічах і знаходиться загальних підхід до вирішення ткіх питань.

“Питання припинення вогню. Я сьогодні говорив, що я, чесно кажучи, поки що не знаю, як контролювати цю ситуацію, тому що 20 раз всі сторони домовлялися про припинення вогню протягом цих майже 6 років і 20 раз це припинення вогню зривалося, тому ми сьогодні проговорили, що ми все будемо ставитися до цього серйозно, і Німеччина і Франція будуть нас підтримувати. і РФ, маючи великий вплив на сепаратистів на окупованих територіях, і Україна на це теж буде дуже сильно впливати “, – сказав Зеленський на брифінгу по результатами саміт в Парижі в понеділок.

Він додав: “Я впевнений, що якщо всі сторони дуже хочуть, то обов’язково буде правильний результат, і до кінця року відбудеться припинення вогню”.

При цьому Зеленський додав, що розраховував на більший результат “нормандської зустрічі”, але задоволений і тими домовленостями, які були досягнуті. “Це початок розблокування і початок діалогу”, – сказав він, відповідаючи на питання, чи можна говорити про розморожування конфлікту на Донбасі за результатами “нормандської зустрічі”.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве