Кропивницький: рекреаційну зону можуть віддати під забудову

Йдеться про провулок Азовський у місті Кропивницькому (мікрорайон Лелеківка).

У 2013-му році вказану територію було визначено, як підзона зелених насаджень спеціального призначення та підзона садибної житлової забудови в межах санітарно-захисної зони .

Відтак, розпочати будь-яке будівництво там було неможливо: управління архітектури відразу оформило відмову й не надало відповідні дозвільні документи заявнику, посилаючись на те, що земля на території провулку Азовського відноситься до підзони зелених насаджень спеціального призначення. Отже, ідеться про рекреаційну зону.

Цього місяця на сайті міської ради Кропивницького з’явився документ, яким передбачається внести зміни у «План зонування», затвердженого в 2013-му році. Проектом рішення пропонується віднести земельну ділянку, яка нині визначається як підзона зелених насаджень спеціального призначення та підзона садибної житлової забудови в межах санітарно-захисної зони до зони садибної житлової забудови.

У разі погодження цього документу, заявники зможуть на цілком законних підставах претендувати на виділення землі в рекреаційній зоні, розробляти проекти землеустрою та будувати там житлові будинки.

Імовірно, розроблення й оприлюднення даного проекту рішення пов’язане з ініціативою самих заявників внести зміни в План зонування.

Ми направимо відповідні запити в управління земельних відносин та управління містобудування й архітектури, щоб з’ясувати: що саме послугувало причиною внесення змін до земельної ділянки з підзони зелених насаджень спецпризначення до зони садибної житлової забудови.

Документ, скоріш за все, буде виноситися на розгляд сесії міської ради Кропивницького.

Додамо, що у червні минулого року рішенням сесії під забудову було віддано цілий перелік окремих рекреаційних зон активного відпочинку.

MIXADV

цікаве