Всі іноземні збройні формування, військова техніка та найманці повинні залишити територію України – заява ЄС

Україна має відновити повний контроль над державним кордоном. Така заява Європейського Союзу пролунала під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Про це повідомляє 5 канал.

У Євросоюзі наголосили, що відновлення контролю над кордоном на окупованому Донбасі є необхідним для виконання Мінських угод. У ЄС також додали, що всі іноземні збройні формування, військова техніка та найманці повинні залишити територію України.

“Ми вкотре наголошуємо на нашій позиції, що повний контроль України над державним кордоном має дуже важливе значення для виконання Мінських домовленостей. Ми уважно стежитимемо за розвитком ситуації та закликаємо Росію та підтримувані нею збройні формування до конструктивного підходу”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прокоментував повідомлення росЗМІ про те, що в попередньо погодженому підсумковому документі “нормандського” саміту немає пункту про передачу Києву контролю над кордоном до виборів.

Пристайко наголосив, що підсумковий документ майбутньої зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції і Росії погоджено лише в частині “формули Штайнмаєра”, решта питань наразі обговорюються.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве