В Україні проведуть індексацію доходів: хто отримає додаткові гроші вже у жовтні

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

Виплати збільшать деяким верствам населення
В Україні проведуть індексацію доходів: хто отримає додаткові гроші вже у жовтні

В Україні у жовтні відбудеться індексація доходів. Відповідно до закону No1282ХII,  збільшення доходів цього місяця відбудеться на сумусу 214,75 гривень.

Про це повідомляє ТСН.

“Саме на таку суму відбудеться індексація доходів вже цього місяця. Збільшення торкнеться зарплат держпрацівників, пенсій, аліментів, виплат із безробіття та при виробничих травмах. А також соціальних виплат інвалідам дитинства та на утримання військових”, – повідомили в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Зокрема, підвищаться наступні доходи громадян:

  • зарплата співробітників держструктур;
  • пенсія за віком, інвалідності і втрати годувальника;
  • аліменти, які нараховуються як відсоток від окладу;
  • посібник для безробітних і тих, хто проходить перепідготовку;
  • гроші на утримання військових;
  • компенсація за отримані на виробництві травми або захворювання, а також компенсація інвалідам з дитинства, наслідком недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві

Як відомо, сума індексації заробітної плати працівника розраховується множенням суми оплати праці, яка підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін, поділений на 100 відсотків.

Показники сум індексації заробітної плати надані з урахуванням величини прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з 1 липня 2019 року затверджено в розмірі 2007 грн., та з урахуванням повної норми відпрацьованого робочого часу в місяці.

Нагадаємо, індексація пенсіонерам у зв’язку з підвищенням цін в поточному році стала автоматичною. Тому тепер відсутня необхідність додаткового законодавчого регулювання цього питання. Індексація пенсій буде проводитися щорічно в березні.

MIXADV

цікаве