ТРИ МИТТЄВОСТІ СВЯТА МІСТА

 

День міста Кропивницько його мешканці відсвяткували за звичним сценарієм. Була урочиста частина з відзначенням людей, які сприяють розвитку міста, спекли і з’їли гуртом 265-кілограмовий пиріг, на Козачому острові влаштували традиційний фестиваль вуличної їжі, цікаві заходи пройшли у Ковалівському парку, на площі Героїв майдану. Якщо додати до цього відкриття транспортної арки під залізничною магістраллю – свято відбулося на славу. Хочу привернути увагу читачів на три події, які можна виділити особливо, бо вони внесли позитивний колорит у свято і на декого навіяли певні роздуми.
ПОДІЯ №1. Швидше за все несподівано, ніж передбачувано для широкої спільноти, було одержано вітання голови Верховної Ради України Д. Разумкова. ”Щиро вітаю з 265-ю річницею місто Кропивницький – унікальний за історичною спадщиною обласний центр України. Бажаю дружній міській громаді й надалі наповнювати скарбницю національної культурної спадщини”. Гарне побажання – чи не так, дружна громадо міста Кропивницького?!
ПОДІЯ № 2.Вперше за роки незалежності України у місті Кропивницькому відкрили унікальну крамницю під назвою ”Книгарня Є”. (До речі, подібних закладів – державних і відомчих – до 1991 року у місті було до 30). Адміністратор книгарні – відомий у освітніх, наукових і культурних колах Кропивницького ентузіаст і патріот рідного краю Андрій Домаранський. Показово – на день відкриття книгарні біля неї зібрався натовп за книжками. Добрий знак – так має бути завжди.
ПОДІЯ № 3. У обласному художньому музеї відбулося громадське обговорення ескізу майбутнього пам’ятника у Кропивницькому останньому отаману Запорозької Січі, людині-легенді Петру Калнишевському. Ескізи презентували автори скульптор Григорій Савченко, архітектор Володимир Рак. Проєкт майбутнього пам’ятника першими оглянули історики, краєзнавці, художники, члени ГО ”Бойове братство”, студенти, громадські активісти. Присутні схвалили роботу митців, внесли певні корективи. Слід відзначити: подібне публічне громадське обговорення ескізів пам’ятника у нашому місті за роки незалежності проводиться вперше. Це вселяє надію, що пам’ятник буде виготовлено і встановлено, заразом вулиця Ушакова у фортечних валах буде перейменована на Калнишевську.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, на улице
На изображении может находиться: 2 человека, толпа и на улице
На изображении может находиться: обувь и в помещении

MIXADV

цікаве