Іноземні інвестори будують у Кропивницькому автомийки?

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Про те, що практика побудови сучасних автомийок закордонними інвесторами вже не нова для нашого обласного центру, розповів вчора, 13 вересня, на зустрічі з громадою активіст Микола Гречуха, котрий хоче збудувати свою мийку на вулиці Кропивницького.

Місцеві жителі проти: кажуть, там комунікації, а сама ділянка знаходиться на пагорбі.

Громада одноголосно підтримала ініціативу доручити депутату, який закріплений за їхнім округом – Сергію Бойку, винести на розгляд сесії проекти рішення про заборону будувати будь-які об’єкти торгівлі та автомийки на вказаній території. 

Також є висновок Водоканалу, який не рекомендує здійснювати тут будівництво, адже на місці проходять комунікації.

Ініціатори – місцеві громадські активісти, яких пов’язують із нинішнім секретарем міської ради Андрієм Табаловим, Андрій Лаврусь та Микола Гречуха кажуть, що просто хочуть “завести іноземного інвестора”. Мовляв, такі випадки у Кропивницькому вже є.

Рік тому в управління містобудування й архітектури були зауваження з приводу імовірного будівництва. Станом на сьогодні вони зникли.

“Це проекти європейські, де є вартісне обладнання, вартість якого – від 250-ти тисяч євро. Це закордонний інвестор”, – переконував Гречуха.

Але люди чітко висловили й аргументували свою позицію. Якщо вона буде не врахована місцевою владою, планують звертатися до Президента.

Депутат Сергій Бойко запевнив, що робитиме усе можливе, аби думка містян була почута й врахована, а замість автомийки на вулиці Кропивницького було облаштовано сквер.

MIXADV

цікаве