НЕ ПУСКАЙТЕ ЙОГО У СТУДІЮ…

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Дістав уже мене наш перший президент! Свого часу я не сприймав дане народом Леоніду Кравчуку прізвисько ”Фарбований Лис”. Я усвідомлював, що тисячам українців непросто порвати з комуністичним минулим відразу після проголошення незалежності у 1991 році. Йому теж було непереливки – стрибнути несподівано з крісла секретаря ЦК Компартії України на президентський трон не так просто і легко. Чоловік старався (чи робив вигляд, що старається), хитрістю підлаштовувався під ”так званих демократів” (цей неологізм від нього й виходив). Його суспільство ”розкусило” досить швидко…

Останніми роками частенько слухав безглузді речитативи Леоніда Макаровича, слухав, плювався. Але те, що почув і побачив з телеекрана учора…Ніколи не думав, що таке виверзе перший президент країни. ”Україна хотіла бути з Росією”, – заявляє Кравчук. Не просто вигадує – підтверджує начебто фактами. За його словами, на Всеукраїнському референдумі 1991 року виборці України ”голосували всі, але думали по-різному. Я колись поцікавився – чого ви голосували так активно, вони сказали: ми думали, що це буде Україна незалежною, але з Росією. Українці думали, що ухвалення Акту про незалежність гарантуватиме її широту тільки в економічній і соціальній сферах”. Мене аж струснуло – у кого ж це ви цікавилися, Леоніде Макаровичу, і хто ”ми думали”? Чи часто ви виходили з президентського кабінету ”у народ”, щоб поцікавитися його думкою? Хіба що як приїздили до нас на Кіровоградщину на відкриття у одному з приміських сіл меморіальної дошки на свою честь, яку ”організували” вам підлабузники. До такого не додумалися всі ваші наступники, навіть Янукович.

Я ось справді у ті часи зустрічався з багатьма людьми, бо працював у обласній газеті і проводив опитування сотень людей у різних кінцях області. І ні від кого, чуєте, перший наш, не чув, щоб хтось голосував за те, щоб ”бути з Росією”. У складі Союзу, то інша річ – люди ще вірили у рівність об’єднаних ”братніх народів”. І що стосовно вас говорили, теж чув, бо був у час проведення референдуму членом територіальної виборчої комісії. Ви пройшли у президенти тільки завдяки підтримці членів компартії та ветеранів. Ось вони казали: я голосував не за якогось там Кравчука, а за секретаря ЦК Компартії. Чуєте, за секретаря! Вони на вас надіялися. Недовго, правда – на наступних виборах ви пролетіли, мов фанера над Парижем.

Моєму гніву немає меж. ”Україна хотіла бути з Росією” – це сьогодні бреше перший президент України! На чий млин воду ллєте, Леоніде Макаровичу? Я знайшов відповідь у словах вашого наступника, який напрочуд легко вас переміг на виборах 1994 року. Звичайно, і до другого президента у нас багато претензій і питань. Але сьогодні у складний для України час у Леоніда Кучми знайшлися мудрі і втішні слова. Він нагадав нам, що європейські партнери вже просять В.Зеленського ”виконувати всі побажання Москви”. Для цього вигадали таку собі ”формулу Штайнмаєра”. Це щоб поставити Україну на коліна і знов утягнути до московського ярма. Буду сподіватися, що шостий президент України прислухається до голосу президента другого і не дасть свою землю на поталу московської імперії. Не до вашого голосу прислухається, Леоніде Макаровичу. Сам лиш заголовок на сайтах від ваших слів відлякує: ”Україна хотіла бути з Росією: Кравчук ошелешив скандальною заявою про незалежність”. Дійсно – ошелешив! Раджу керівникам телеканалів не пускати більше Кравчука у студію. Нехай сидить вдома і пише мемуари. Якщо є що писати.

MIXADV

цікаве